Hoe kies ik tennisschoenen?

Racketsport - 3 April 2015

Tennisschoenen moeten comfortabel zitten, maar het is ook belangrijk dat ze blessures voorkomen. We geven tips over de criteria waar tennisschoenen aan moeten voldoen en waar je op moet letten als je nieuwe tennisschoenen wilt kopen.

Hoe vaak speel je en waar?
Afhankelijk van je niveau kies je een paar tennisschoenen dat aansluiten op je persoonlijke voorkeuren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe snel je op de baan beweegt. Als je traag of juist heel snel over de tennisbaan gaat, heb je schoenen nodig die daar op afgestemd zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waar je op speelt. Op gras heb je andere profiel nodig dan wanneer je op gravel of op hard court tennist.

Ik begin met tennis of speel zo nu en dan…
Als je net begonnen bent met tennissen en dus de sport nog leert kennen, verplaats je je langzamer dan wanneer je langer en vaker speelt. Omdat je wel degelijk verschillende kanten op gaat, moeten je tennisschoenen daarom stabiel zijn en genoeg weerstand bieden wanneer je je afzet.

Artengo TS990M tennisschoenen

Ik speel regelmatig
Als je ongeveer twee keer per maand speelt, moeten je tennisschoenen goed bestand zijn tegen het afzetten van je voeten. Stabiliteit is ook belangrijk omdat je snel heen en weer beweegt in verschillende richtingen.

Ik tennis vaak en speel wedstrijden
Als je vaker en veel tennist, heb je schoenen nodig die dynamisch zijn en bestand zijn tegen de vele, snelle bewegingen die je maakt. Het afzetten van je voeten gebeurt snel en vaak en om dat op te vangen heb je stabiele schoenen nodig.

Wat is jouw ideale tennisschoen?

Aan welke eisen moeten jouw tennisschoenen voldoen, heb je aankooptips voor beginnende tennissers? Laat het hieronder weten!