Burendag 2019

Voetbal - 11 September 2019

Burendag 2019 staat alweer bijna voor de deur. Hebben jullie al een leuke activiteit bedacht? Oranjefonds en Douwe Egberts zijn initiatiefnemers van burendag. En wij helpen je graag opweg met een paar leuke voorbeelden voor burendag.  Hoe kan jij de buurt door middel van bijvoorbeeld sportactiviteiten samen brengen? Sport en spel zijn hier een heel leuke manier voor namelijk.

Organiseer een toernooi

Heb je een sportveld in de buurt? Ideaal! Voetbal, basketbal of misschien wel tennis. Voor alle leeftijden kan je hier een klein toernooi voor opstellen met leuke prijzen voor de winnaars. Maak gemixte teams en laat ouders en kinderen vooral samen genieten van de sportieve activiteiten. Organiseer daar omheen ook wat leuks voor de supporters.

 

Sport en spel

Met een mooi grasveldje kom je al een heel eind. Met wat kleinere spellen kan je een leuk circuit opstellen die je als groepje kan volbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eierrace, jeu de boules, badminton, kubb, minigolf, boogschieten of een frisbee. Gegarandeerd een hoop lol met elkaar door middel van leuke sportactiviteiten. Kijk hier bij onze sport en spel attributen die je zou kunnen gebruiken. 

buurtfeest

Een feestje doet het ook altijd goed tijdens deze dag. Wat dacht je van een barbecue? Leuk om een straatfeest te organiseren voor de hele buurt. Allemaal wat mee voor op de barbecue en samen grillen onder het genot van een drankje. Een muziekje erbij en springkussen voor de kids maken het helemaal af, leuk toch?!