DE 5 BESTE WORKOUTS MET WC PAPIER

Fitness - 18 March 2020

Nu de sportscholen dicht zijn, hebben we veel tijd om wc papier te kopen, heel veel wc papier. WC papier kan goed van pas komen, en niet alleen op het toilet. Wil jij fit blijven met je gehamsterde wc-papier terwijl je gewoon thuis aan het werk bent? Check deze 5 workouts.

 

  • DOE DE OEFENINGEN 45 SECONDEN LANG.

  • PAK NA ELKE OEFENING 15 SECONDEN RUST.

  • VOLG DEZE REEKS 4 KEER (TOTALE WORKOUT: 20 MIN).

  • HET KAN PRETTIG ZIJN OM DE OEFENINGEN MET EEN MATJE UIT TE VOEREN.

1. TOILET PAPER LUNGE

Bij elke lunge die je maakt breng je de rol wc papier onder je been en je pakt de rol over met je andere hand. Je wisselt na elke lunge van been. Zorg ervoor dat je bovenlichaam mooi rechtop blijft en zak ongeveer 90 graden door je knie naar voren. 

lunge2

2. RUSSIAN TOILET PAPER TWIST

Zorg dat je benen 45 graden zijn gebogen met je voeten van de grond. Je zit met je kont op de grond, en je bovenlichaam hangt wat naar achter. Je mag je voeten tegen elkaar aandrukken. Neem de rol wc papier in je handen en draai met je bovenlichaam van links naar rechts. Zorg dat je benen en voeten stabiel blijven. Je voeten blijven dus van de grond. 

russiantwist1

3. TOILET PAPER SQUATS

Zorg voor een stapeltje wc papier. Het is de bedoeling dat jij een squat van 90 graden maakt zodat je met je kont de stapel wc papier aantikt. Wees voorzichtig met het wc papier, je wilt niet dat het wc papier onnodig beschadigt.

squat2

4. TOILET PAPER SHADOW BOXING

Neem 2 rollen wc papier in beide handen en zorg dat jij explosieve stoten maakt. Belangrijk is om na elke stoot je arm weer terug te trekken naar je bovenlichaam. Zorg ervoor dat het wc papier niet van de rol afrolt, dit zou erg zonde zijn.

shadowbox2

5. TOILET PAPER SUPERMAN

Bij deze oefening voor de onderrug lig je op je buik en je strekt je armen naar voren en je benen naar achter. Pak de rol wc papier vast en til je rechterarm en linkerbeen een paar centimeter boven de grond uit. Hou deze beweging een paar seconden vast en zak weer naar beneden. Wissel de rol wc papier en til nu je linkerarm en rechterbeen een paar centimeter boven de grond uit.

superman1