Help! Mijn kind gaat op voetbal

Voetbal - 12 August 2019

Voetbal dit voetbal dat, je kind is altijd druk in de weer met die bal. Op straat, in de tuin en misschien wel stiekem in huis. Als de bal voor de zoveelste keer op een ongewenste plek terecht komt is het misschien dan  toch tijd voor een voetbalclub. Je kind gaat op voetbal, en nu?

voetbalclub

Als je eenmaal een leuke eerste voetbalclub gevonden hebt en ingeschreven bent, is het tijd om het clubtenue aan te schaffen en de eerste voetbalschoenen. De eerste stappen naar de voetbalcarrière zijn gezet, tof he!

Bij elke vereniging, zo ook voetbal, horen een aantal vrijwillige hulp momenten. Denk hierbij aan hele uiteenlopende zaken. Van rijden bij een uitwedstrijd, een wedstrijd begeleiden en grensrechter zijn tot een kantinedienst en kleding wassen. Niet alleen je kind zit op voetbal, maar ook als ouder ben je erg betrokken bij het team, leuk toch!

Doordeweeks én weekenden

Als je onze eredivisie een beetje volgt weet je dat de wedstrijden altijd gespeeld worden in het weekend. Dit geldt ook voor de jeugd ongeacht de leeftijd. Dit kan afhankelijk van het team zaterdag of zondag zijn. De tijden zijn wisselend per week. Gelukkig is dit schema van tevoren bekend. Makkelijk dus wanneer je andere activiteiten wilt inplannen. Daarnaast wordt er één, maar soms ook twee keer per week doordeweeks getraind.  

Tips voor langs de zijlijn

Hoe fanatiek je als ouder ook bent, er zijn een aantal ongeschreven regels waar je je aan moet proberen te houden wanneer je een wedstrijd bijwoont. Houd in je achterhoofd dat plezier bij de kinderen het belangrijkste is. Wanneer ze aan de verliezende hand zijn blijf ze dan positief toejuichen. Dat geeft een kind ook zelfvertrouwen. Geniet als supporter lekker van de wedstrijd en laat alles daar omheen maar over aan de trainer en begeleider. Niets is zo vervelend voor een trainer wanneer jij gaat vertellen hoe het allemaal moet. De ouders van  grote spelers zaten ook gewoon netjes op de tribune te genieten van het spel. 

Kortom, er komt veel bij kijken wanneer je kind gaat voetballen. Toch is het erg leuk en zeker ook als voetbalouder. Wil je nog meer tips om je goed voor te bereiden? Je vindt ze  hier. Veel plezier, en geniet van de sportieve momenten samen met je kind(eren).