Back to school

Overige - 6 August 2019

Na 6 weken volop chillen, fortnite, buitenspelen en op vakantie gaan is het weer tijd om terug te gaan naar school. Terug naar vriendjes en vriendinnetjes in de klas. Misschien een nieuw klaslokaal en juf of meester. Toch wel weer spannend. Hier een paar leuke tips goed voorbereid te beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Afsluiten vakantie

Maak met het gezin een feestje van een van de laatste dagen van de vakantie. Ga wat leuks doen samen! Sta hierdoor even stil bij het einde van de leuke vakantie die jullie hebben gehad samen en laat de kinderen vast wennen aan het idee dat ze weer naar school moeten.

Routine

Tijdens de vakantie is het waarschijnlijk lang leven de lol. Dat kan prima! Maar wanneer de school weer gaat beginnen is het fijn wanneer je ze weer terug brengt naar de routine waarin je op tijd naar bed gaat en ook weer eerder opstaat. Denk ook aan de momenten waarop er gegeten wordt. Voor jonge kinderen fijn wanneer hier een duidelijke routine in zit.  

winkelen

Om de kinderen weer te laten wennen aan het idee van naar school gaan is het leuk om samen te gaan winkelen voor nieuwe schoolspullen. Dat geeft ze echt zin in het nieuwe schooljaar. Als je kinderen nog klein zijn en nog niet echt schoolspullen zelf mee hoeven te nemen kun je samen met ze een nieuwe schooltas uitzoeken. Daarnaast zijn de kleine spullen zoals een etui, broodtrommel en drinkfles ook altijd leuk om nieuw uit te zoeken.

Ook zullen de kinderen weer gymles krijgen en hoe stoer is het wanneer ze nieuwe gymkleding en gymschoenen hebben om aan te kunnen trekken.

 

Wij wensen alle kinderen weer een leuk schooljaar toe, succes!