Macey; “Badminton is niet alleen een campingsport”

Racketsport - 8 November 2018

Mijn naam is Macey Hanssen, 24 jaar en 1,5 jaar werkzaam bij Decathlon Kerkrade. Ik doe dit werk met veel plezier op de afdelingen racketsport en watersport. Tevens ben ik nationaal sportleader badminton want badminton is niet alleen een campingsport.

 

Het begin

Na het behalen van de zwemdiploma’s A en B ben ik op 6 jarige leeftijd begonnen met badmintonnen bij Bc Trim, nu Bc Trilan te Landgraaf. Na 1 jaar de trainingen gevolgd te hebben werd ik gevraagd om mee te doen met de competitie. Vanaf het begin tot heden is de badmintonsport nog steeds mijn favoriete sport en doe dit nog altijd met veel plezier.

 

Kampioenschappen

Op 11 jarige leeftijd ben ik 2x per week trainingen gaan volgen bij het steunpunt Zuid-Nederland te Geldrop. Deze trainingen waren een voorbereiding om eventueel toegelaten te worden tot de Nationale Selectie. Naast deze trainingen was ik ook nog 1x per week te vinden op de badmintonvelden van Bc Trilan om samen met mijn teamgenoten te trainen. Door de trainingen in Geldrop heb ik toen ook veel toernooien gespeeld door het hele land, van Noord naar Oost en West. Dit gebeurde zo’n 3x per maand, vooral na het competitieseizoen.

Op mijn 15e ben ik gestopt bij het steunpunt en volgde de clubtrainingen en 1 privé training. Door het vele trainen en spelen van toernooien ben ik nu zover gekomen dat ik competitie speel in de 1ste Divisie

In 2011 hadden ik mijn beste prestatie behaald, door 2e te worden bij het Nederlands Kampioenschap onder 17 jaar in de damesdubbel.

Limburg Kampioen dames single categorie 1, de hoogste categorie bij toernooien, werd ik in 2017.

Wat ik leuk vind aan badminton is dat het een individuele en team sport is. De sport vraagt fysiek en mentaal veel van je zoals uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en ook een stukje lenigheid.

 

Artengo

Voordat ik bij Decathlon kwam werken had ik wel gehoord van ons eigen merk Artengo, maar nooit kennis mee gemaakt. Nu speel ik zelf met Artengo schoenen en ben ik helemaal verkocht! Ook onze rackets zijn dik in orde. Binnenkort sta ik op de baan met een van onze rackets.

Badminton is niet alleen een campingsport, wat veel mensen denken. Op de camping doe je het rustig aan en speel je naar elkaar toe, maar de echte badminton wedstrijden zijn een heel stuk intensiever en maken we het onze tegenstander zo moeilijk mogelijk door variatie van de slagen.

Je kunt het op verschillende niveaus spelen en het is voor jong en oud. Dat maakt de sport ook heel toegankelijk voor iedereen!