CANAVERAL; HET NIEUWE DART MERK VAN DECATHLON

Innovatie - 18 October 2018

Het koude en natte herfst weer is aangebroken, tijd om weer binnen te gaan sporten. Aan het einde van het jaar begint weer het grootste en meest belangrijke darttoernooi van de wereld, met waarschijnlijk een record aantal Nederlandse deelnemers. Darten blijft in populariteit toenemen en dat is ook Decathlon niet ontgaan. Decathlon komt namelijk met haar eigen dart merk; Canaveral!

Feit: Dat darten een populaire sport is, is te zien aan de vele uren op televisie, maar wist je ook dat wekelijks 100.000 mensen in Nederland de dartsport beoefenen?

HeT ontstaan

Canaveral is ontstaan doordat een select groepje dart enthousiastelingen uit Frankrijk, Engeland en Nederland zich meer wilde bezighouden met hun passie sport, darten. Het doel van Canaveral is dan ook om het plezier en de voordelen van de dart sport zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Bij Canaveral zijn we er namelijk van overtuigd dat door het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en solide dart producten, iedereen zich volledig kan focussen op het leren van het gooien van een dart.

Dit doen we echter niet alleen. Binnen en buiten Decathlon hebben we een community opgebouwd met medewerkers en dart fanaten die ons helpen, ondersteunen en adviseren. Om een sport toegankelijk te maken voor alle leeftijden en niveau’s moeten we natuurlijk zoveel mogelijk meningen horen en meenemen in ons productieproces.  

 

De droom van Canaveral is namelijk om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten darten en onze darters innovatieve producten te bieden zodat er voor iedere darter een geschikte set dartpijlen en dartbord beschikbaar is.

(Paul Crowdy, werkzaam bij Canaveral op het hoofdkantoor van Decathlon in Amsterdam)

steel tip vs soft tip

In Nederland is steel tip darten veruit het meest bekend, maar in de meeste aziatische en zuid europese landen is soft-tip een stuk populairder. Canaveral biedt daarom dartpijlen en dartborden aan voor zowel steel tip als soft tip. Zo kan elke soort darter bij Canaveral terecht voor zijn of haar dartpijlen en dartbord!

dartpijlen Dartpijlen

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het vernieuwde assortiment en het merk? Vanaf NU liggen alle Canaveral dartproducten in de winkels en online! Ga dus snel naar een van onze winkels of onze online dartwinkel en beleef de optimale dart ervaring met de nieuwe dartpijlen en dartborden van Canaveral!