Kamperen: de juiste tent kiezen

Outdoor - 15 May 2015
kamperen: de juiste tent kiezen

Wil je een gezellige en leuke kampeervakantie? Dan is het belangrijk dat je de juiste tent kiest. Quechua geeft tips zodat je vertrekt met een tent die volledig is afgestemd op je behoeften en activiteiten.

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met hoeveel personen je gaat kamperen en wat jullie gaan doen tijdens de vakantie. Het maakt nogal een verschil of je in je eentje of met je partner gaat kamperen in vergelijking met een kampeervakantie met een heel gezien. Op basis daarvan kun je vervolgens een tent kiezen uit twee categorieën: kleine modellen zoals een 2 seconds tent of grote familietenten. Hier vind je een overzicht van de tenten van Quechua.

Trekking of kamperen?
Natuurlijk dien je bij het kiezen van een tent ook rekening te houden met het soort kampeervakantie dat je voor ogen hebt. Wanneer je met het gezien op pad gaat, is de kans aannemelijk dat jullie voor langere tijd op dezelfde plek blijven staan. Kies in dit geval voor een comfortabele tent die je gemakkelijk kan opzetten en afbreken. Tijdens een kampeervakantie is het altijd gezellig om samen met het gezin of vrienden rond een tafel te zitten. Dan wil je dus een tent kiezen met een algemene ruimte waar jullie bij slecht weer samen kunnen zitten, zonder dat je in andermans bed stapt.

kamperen: de juiste tent kiezen

Als je met het gezin gaat kamperen, is een familietent ideaal omdat deze tussen één en drie slaapcompartimenten bevat. Wil je juist de bergen of de omgeving gaan verkennen, dan kies je voor een lichte tent die je gemakkelijk kan meenemen. Je kampeertent moet compact en licht zijn en gemakkelijk te installeren.

Comfortabel en praktisch
Een kampeertent moet zowel comfortabel als praktisch zijn, je wilt je tent hoe dan ook snel en gemakkelijk kunnen opzetten en afbreken. Als je vindt dat het installeren van je tent deel uitmaakt van de charme van het kamperen, wil je een tent kiezen met een ‘traditionele’ montage. Als je geen minuut wilt verliezen, ga je voor een 2 seconds tent. Bij warme temperaturen is het aangenaam om altijd een frisse tent te hebben.

Wat voor tent kies jij?

Welke factoren vind jij belangrijk aan een tent, ga je voor comfort of is het voor jou juist belangrijk dat je snel klaar bent met opzetten en afbreken? Laat het weten in de comments!