Back to Sport: De wei weer in

Teamsport - 1 September 2017

Elk jaar weer stappen duizenden kinderen voor het eerst het veld op voor hun eerste wedstrijd in het amateurvoetbal. Ik las een bericht dat; dankzij het gewonnen EK van de Oranje Leeuwinnen, er een recordaantal nieuwe meisjes zich op hadden gegeven bij amateurvereniging om dit seizoen voor het eerst te gaan voetballen. Ook voor ouders is dit natuurlijk een grote stap. Sta je straks elke zaterdagochtend te kijken hoe je zoon of dochter over het veld rent, door weer en wind.

Ik zelf kan de woorden van mijn vader inmiddels dromen. Elke keer als hij het met iemand over het begin van mijn “voetbalcarrière” heeft, gaat het altijd over dat als er een vliegtuig overvloog, alle spelertjes stopten met voetballen om naar het vliegtuig te kijken. Naarmate ik ouder werd veranderde ook het spelplezier. Van het kijken naar vliegtuigen werd goed voetballen steeds belangrijker. Op een nog latere leeftijd was de derde helft misschien toch net iets leuker dan de eerste én de tweede.

Vers gemaaid gras

Maar na een voetballoze zomer was het gevoel elk jaar hetzelfde. De hunkering naar de eerste wedstrijd van het seizoen. De geur van vers gemaaid gras, de eerste grappen in de kleedkamer. Als koeien, die na een winter in de stal te hebben gestaan, het veld op rennen, heerlijk! Vanaf die dag wist je dat de komende pak ‘m beet 9 maanden je zaterdag of zondag er zo uit zouden zien. En na elk weekend keek je weer onwijs uit naar het het volgende weekend.

Sommige voetballers vinden de winterstop deprimerend. Voor mij kan de zomerstop nooit kort genoeg duren. Nieuwe kicksen, nieuwe doelstellingen, nieuwe motivatie. Maar dezelfde, trouwe grasmat.

Namens Decathlon wens ik iedereen een sportief en blessurevrij voetbalseizoen toe. We mogen de wei weer in, yes!

Paul | Community leader Decathlon | Druktemaker met een passie voor voetbal & wielrennen.