Vind de hardloop spirit!

Running - 28 September 2017

Al ruim een jaar lang staat er één datum in mijn agenda omcirkeld: 1 oktober. Dan is de Bredase Singelloop. De afgelopen jaren startte ik de 5 kilometer, maar dit jaar wil ik mezelf uitdagen en de 10 lopen. Dit gaat me echter niet lukken zonder training en ik merkte dat ik voor die training een beetje extra hardloop spirit nodig had..

Om mezelf te motiveren besloot ik me in te schrijven voor een wedstrijd bij mij in de buurt. Vijf kilometer vormt al mooie training. Vooraf bereikte het plan niet helemaal het doel (thuis trainen? Ho maar!), maar achteraf blijkt dat ik het wel nodig had om mijn hardloopspirit weer terug te vinden. Want daar, lopend door de straten, werd ik eraan herinnerd waarom ik het zo leuk vind om recreatief wedstrijden te lopen.

Al die onbekende mensen die langs de kant staan, je naam roepen, je aanmoedigen en muziek maken. Je hoeft in deze sport niet goed te zijn, je hoeft niet te finishen binnen de twintig minuten. Het gaat erom dát je het doet, dát je die finish haalt! Maar vooral ook dat je geniet!

En daar, lopend door de straten, kreeg ik dat heerlijke gevoel weer terug. Nu kan ik niet meer wachten om mijn hardloopschoenen weer aan te trekken en te trainen voor de volgende wedstrijd. Kom maar op met die 10 kilometer!