Decathlon komt met een nieuw assortiment en hockeymerk

Teamsport - 21 August 2018

De zomerstop zit er bijna weer op, tijd om het veld op te gaan. Een nieuw hockeyseizoen betekent vaak ook de aanschaf van nieuwe hockeyspullen. Decathlon gaat jou verrassen met een gloednieuw assortiment en een nieuw hockeymerk!

Feit: Hockey is een populaire sport in Nederland. In oktober 2017 stond het totale ledenaantal op 254.032 en blijft elk jaar groeien

Het ontstaan

Er is een selecte groep werknemers vanuit Decathlon uit onder andere Nederland, Frankrijk, België, Engeland en India bezig geweest met het ontwikkelen van een eigen merk voor deze sport. Het bedenken van een eigen merk kost natuurlijk tijd. Ongeveer 2 jaar geleden is het idee ontstaan en in 2019 gaat het nieuwe merk officieel verkocht worden binnen Decathlon.

Binnen Decathlon hebben we een community opgebouwd met medewerkers die ons hierbij helpen, ondersteunen en adviseren. De meningen en adviezen van diverse mensen met verschillende leeftijden en niveaus, helpt bij het creëren van optimale producten.

Toen we eenmaal uitgezocht hadden waar de hockeymarkt behoefte aan had, konden we inspelen op de wensen en het optimaliseren van de producten. Hierbij moet je denken aan: sticks, (stick)tassen, schoenen, scheenbeschermer, mondbeschermers, handschoenen, grip, ballen en kleding. De nieuwe lijn is zowel geschikt voor beginners als ervaren hockeyspelers en natuurlijk voor jong en oud!

 

de naam

Hoe gaaf, een eigen hockeymerk met eigen producten! Maar hoe gaat het merk eigenlijk heten? Dat houden we nog even geheim. Wel kunnen we vermelden dat de merknaam is opgebouwd vanuit de kernwaarden van hockey (teambeleving, respect, sociale contacten, positieve houding, plezier van een speels, sierlijk en technisch spel)

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het vernieuwde assortiment en het merk? Vanaf NU liggen alle vernieuwde hockeyproducten in de winkels onder naam KIPSTA!!

Vanaf juni 2019 liggen de eerste producten met de nieuwe merknaam in onze winkels.

Ga snel naar de winkel of naar onze website om je klaar te shoppen voor het nieuwe hockey seizoen!