Ontdek 10 mooie kampeerplaatsen!

Outdoor - 25 June 2018
kamperen: de juiste tent kiezen

ontdek 10 mooie kampeerplaatsen?

Voor de echte natuurliefhebbers hebben wij 10 mooie kampeerplaatsen op een rij gezet. Of je nu in een tent, caravan of camper slaapt. Op deze plekken vind je meerdere campings. Waar reis jij straks heen?

 

 

10. Zeeland, Nederland

Jazeker in ons eigen land zijn ook veel mooie plaatsen om te kamperen. Vooral in Zeeland! Met 650km aan strand kan je hier in de zomer prima vertoeven. Neem eens een kijkje bij Neeltje Jans. Een dagje zonder de zee? Bezoek dan een van de leuke steden zoals Middelburg en Vlissigen.

9. Waddeneilanden, Nederland

Eenmaal op de waddeneilanden begeef je je in een totaal andere wereld dan op het vaste land. De verschillende eilanden hebben allemaal wat anders te bieden. Gek op drukte en gezelligheid bezoek dan Texel, het grootste eiland, hier vind je vele bars en restaurants. Ga je voor de rust kies dan Schiermonnikoog, de dunstbevolkte gemeente van Nederland.    

8. Ardennen, België

Kleine dorpjes, kastelen en grotten met riviertjes en veel groen. Een paar uurtjes van Nederland heb je al een totaal ander landschap met prachtige natuur. Zoek jij een kampeerplaats op een basic camping aan de rivier de Semois of een luxe camping aan de Ourthe? De omgeving biedt genoeg voor fiets- en wandelliefhebbers. Zoek je meer uitdaging? Op veel plekken zijn leuke bergsporten te doen onder goede begeleiding.  

7. Costa BLANCA, Spanje

Jong en oud komen graag naar deze plek. De mooie brede en schone stranden zijn druk bezocht in de zomer. Jongeren komen hier graag om te feesten. Daarentegen zijn er ook leuke campings voor gezinnen. Ga watersporten aan het strand of breng een bezoekje aan Barcelona.  

 

6. PyreneeËn, Frankrijk 

Hou je meer van de bergen, dan kan je hier volop genieten. Diepe kloven, bergpassen en burchten zorgen voor prachtige uitzichten. Eens op een andere manier de natuur bewonderen kan ook. Canyoningen in een kloof, of raften op een van de rivieren.   

 

 

5. Tayrona, Colombia

Als een van de weinige plekken op de wereld loopt het oerwoud hier over op het strand. Prachtig om dit stukje ongerepte natuur van dichtbij te zien. Om daar te komen moet je wel een stuk wandelen. Er zijn hier namelijk helemaal geen wegen. In dit park zijn verschillende campings. Huur een mooie cabin of een hangmat en geniet van de échte rust. Een ervaring die je niet wilt missen!

4. Istrië, Kroatië

Geen lange en brede zandstranden, maar wel prachtig helder water om in te zwemmen. Zoek daarna een mooi plekje op de rotsen rondom het water om lekker te zonnen en geniet van het uitzicht. Wandel door de pittoreske dorpjes en schuif ‘s avonds aan tafel bij een van de vele restaurantjes voor de lekkerste gerechten uit de streek.  

3. Krugerpark, Zuid-afrika

Terwijl jij aan het ontbijt zit loopt er een kudde olifanten voorbij en hoor je aapjes door de bomen slingeren. Dit kan zomaar een ochtend zijn wanneer je kampeert tussen de wildlife. Kijk er niet gek van op wanneer nieuwsgierige dieren een kijkje komen nemen.  Ga vervolgens verder op onderzoek uit in het park met een gamdrive. Doe dit met een van de rangers. Zij kunnen je alles vertellen over de dieren en weten ze snel te vinden. Spot jij de big five?

2. Yellowstone NP, Amerika

Mooie watervallen, canyons en geisers zullen je hartje als natuurliefhebber sneller doen kloppen. In dit grootste en oudste nationale park van Amerika vind je prachtige natuur met veel dieren. Bisons, elanden en wolven . Ohw en ruim je eten goed op,  beren zijn ook op zoek naar voedsel. Een dag wandelen kan je perfect afsluiten rondom een kampvuur met een lekker stuk vlees op de grill. Dit moet je eens hebben meegemaakt!

1. Banff NP, Canada

Een andere parel is nog een national park. Bergen met besneeuwde bergtoppen met aan de voet oogverblindende turquoise meren. Dit zorgt voor schilderachtige natuurlandschappen. Volg de welbekende Icefield Parkway, echt Prachtig! Wandel over een van de grootste gletsjers. Bezoek een van de vele watervallen en spot wilde dieren.

 

Heb jij nog een mooie kampeerlocatie, deel deze met ons. Ben jij nog op zoek naar kampeerspullen, wij hebben een ruim assortiment aan betaalbaren tenten en accessoires.