Decathlon en Kinderhulp bundelen krachten!

Overig - 3 July 2018

Wist je dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft? Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om te kunnen sporten, zoals dat voor veel andere kinderen wel zo is. Gelukkig bieden organisaties zoals Nationaal Fonds Kinderhulp kansen voor deze kinderen. Want zeg nou zelf: ieder kind moet toch lekker kunnen sporten?!

“Help ook mee om kinderen een leuke zomervakantie te bezorgen”

Ook een leuke zomervakantie is voor kinderen die opgroeien in armoede niet vanzelfsprekend.  Zij zien kinderen uit de buurt en klas wél leuke dingen doen, zoals een dagje naar een pretpark of naar het zwembad. Zij blijven thuis: er is geen geld, soms zelfs niet voor een ijsje… Wij van Decathlon vinden het fantastisch om samen met andere sponsoren 2.000 kinderen blij te maken deze zomer met een Zomerpretpakket. Een pakket boordevol leuk én sportief zomerspeelgoed (voor mooi en minder mooi weer). Daarmee geven we deze kinderen niet alleen veel zomerpret, maar maken we (door de inhoud van de pakketten) beweging en sportief bezig zijn ook toegankelijk voor deze grote groep kinderen.

Geef geld, want elke euro telt!

Je kunt zelf ook bijdragen aan dit goede doel. Op de website van Kinderhulp kun je eenvoudig geld doneren zodat kinderen die opgroeien in armoede tóch een leuke zomer kunnen hebben!

 

Zomerpretpakket: Het pakket bestaat uit een mooie rugzak met onder andere een cool waterpistool, een voetbal met pomp, zwembril & badlaken, zonnebrand, stoepkrijt, spelletjes, leesvoer en entreekaarten voor een dagje uit incl. openbaar vervoer. Alles voor mooie zomerpretmomenten, maar zeker ook voor verhalen vol avonturen na de vakantie op de 1ste schooldag! Net als al je klasgenootjes, vrienden en buurtgenootjes.

Het effect? Op kinderhulp.nl/zomerpret zie je hoe groots het effect was van een ‘simpel’ Zomerpretpakket. Taiza (10) ontving er vorig jaar 1 en vertelt er over in een onroerend filmpje. Help je ook mee?

Ieder kind verdient een leuke zomervakantie: want 71% van de kinderen die opgroeien in armoede, gaan nooit op vakantie en voor hen is vaak al de entree voor een zwembad te duur. Met een Zomerpretpakket, een dagje uit of bijdrage voor een korte vakantie in Nederland, geven we die kinderen toch dat beetje plezier, wat zij zo hard kunnen gebruiken.