Wat zijn de 10 beste snorkelplekken?

Outdoor - 15 June 2018

Wat zijn de 10 beste snorkelplekken

Voor onze fans van de onderwaterwereld hebben wij 10 leuke snorkelplekken op een rij gezet. Waar ga jij koppie onder?

10. leukermeer, limburg

Ja je leest het goed, in Limburg. Ons eigen land heeft ook een mooi leven onder water. Op verschillende plekken kan je makkelijk het water in. Van kleine zoetwatervisjes tot verschillende planten. Zeker de moeite waard!

9. VINKEveense plassen, utrecht

In de randstad vind je nog een mooie plek. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen om het natuurschoon onder water te bewonderen. Het is hier best diep, daardoor vind je ook een grote diversiteit aan waterdieren en planten onder het wateroppervlak. Er worden hier zelfs duiklessen gegeven.

8. oosterschelde, zeeland

De mooiste in ons eigen land ligt aan de kust. Dit is het grootste nationale park van Nederland met heel veel wateren. Veel te zien dus. Door eb en vloed verandert er steeds vanalles. De wereld daar onder water is kleurrijker dan je denkt. Kom eens een duik nemen!

7. zakynthos

Hier kan je geweldig snorkelen. Het eiland heeft veel kleine strandjes. Het water is erg helder en je vindt er zelfs grotten. Genoeg moois om te ontdekken dus. Als je geluk hebt krijg je een glimp te zien van de bedreigde caretta-caretta zeeschildpad.

6. silver banks, dominicaanse republiek

Een van de weinige plekken ter wereld waar je oog in oog kan komen met walvissen. De bultruggen komen op deze plek, omdat het beschermd ligt van de open zee. Een mooie plek om te paren dus. De kalfjes groeien hier ook op. Een ervaring om nooit te vergeten!

5. koh tao, thailand

Niet schrikken als je een haai ziet in deze wateren. Walvishaaien komen hier veel voor, maar wees niet bang het zijn geen vleeseters. Durf jij een kijkje te nemen tussen deze immens grote dieren.

4. marsa alam, egypte

Bekend als een van de mooiste plekken om een duik te nemen. Zeker deze plek, omdat het toerisme nog erg laag is. Met prachtig ongeschonden koraalriffen als resultaat. Bezoek ook eens Dolphin House en zwem mee met een groep dolfijnen.

3. tenerife

Het water rondom het grootste eiland van de Canarische Eilanden is heel helder. Tijdens het snorkelen zie je niet alleen zeedieren, maar ook scheepswrakken. En wist je dat dit een vulkanisch gebied is?

2. malediven

Azuurblauwe zee, parelwitte stranden en prachtige palmbomen. Een droombestemming voor elke duiker en snorkelaar. Met meer dan 1000 koraaleilanden heb je de perfecte locatie om koppie onder te gaan.

1. Great barrier reef, australië

Het grootste rif ter wereld mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Het gebied heeft bijna meer dan 3000 soorten verschillende koraal. Speciale snorkel tours brengen je naar de mooiste plekjes. Duik jij de wondere wereld van Nemo in?