Het verschil tussen fietstrainer en rollerbank

Fietsen - 16 January 2015
verschillen tussen fietstrainer en rollerbank

Met een hometrainer kun je thuis je fietsoefeningen doen. Ideaal als het buiten koud, nat of donker is en je toch aan je conditie en spieren wilt werken. Sommige fietsers gebruiken thuis een rollerbank, maar wat is nu het verschil tussen fietstrainer en rollerbank?

Een rollerbank wordt ook wel rollenbank genoemd. Je zet je fiets erop en je kunt gelijk beginnen met fietsen. De fiets staat niet vast, en dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen fietstrainer en rollerbank. Bovendien is het hierdoor een uitstekende evenwichtstraining. Het kan even wennen zijn, helemaal als je een fietstrainer gewend bent. Fietsen op een rollerbank of rollenbank voelt bijna exact hetzelfde als fietsen op de weg.

verschillen tussen fietstrainer en rollerbank

Fietstrainer of hometrainer?
Bij een fietstrainer klik je je fiets vast en daarna kun je gaan fietsen. Omdat je fiets vast zit, wordt een fietstrainer ook wel hometrainer genoemd. Maar: een fietstrainer is níet hetzelfde als een hometrainer! Je gebruikt namelijk je eigen fiets om te trainen: je klikt je fiets vast en door het instellen van verschillende weerstandsniveaus bepaal je zelf de moeilijkheidsgraad van je training.

Waarmee train jij?

Gebruik je een fietstrainer, een hometrainer of een rollerbank? Wat zijn volgens jou de voordelen? Reageer en tip anderen! Graag attenderen we je op onze scherpe deal: Tacx Fietstrainer T2900 Flux smart.