Zelf je skatewieltjes omwisselen

Skaten - 1 June 2015
Zelf je skatewieltjes omwisselen

Als je van inline skaten houdt, weet je dat de wieltjes van je skates op een gegeven moment aan een kant gaan slijten. Daar hoef je echt niet direct een vervangende set wieltjes voor aan te schaffen. Wissel de wieltjes gewoon om! Tips van ons skatemerk Oxelo zodat je dit zelf kunt.

Omdat de wieltjes van je skeelers maar aan één kant slijten, kun je ze omwisselen zodat ook de andere kant slijt. Er is dus geen reden om gelijk een nieuwe set wielen te kopen. Check voordat je begint eerst of je alle benodigdheden hebt. De skeeler wieltjes van Oxelo bestaan uit de volgende onderdelen:onderdelen skatewieltjes

-Een as en een schroef
-2 asschroeven
-1 spacer
-2 lagers
-Het wieltje

Je monteert de wieltjes als volgt:

-Klem een eerste lager op je wieltje.
-Duw de spacer in het wieltje.
-Klem de tweede lager op je wieltje.
-Zet de asschroeven terug met behulp van je inbussleutel en verbind zo de spacer met de lagers.

Nu hoef je alleen nog maar de wielen van je linkerskate in je rechterskate (en andersom) te monteren. De kant van het wiel dat nog niet versleten is, zal nu op dezelfde wijze gaan slijten als de kant die al versleten is. Wanneer je wieltjes aan beide kanten gelijkmatig versleten zijn, hoef je pas een nieuwe set te zoeken! Je wisselt de wieltjes bijvoorbeeld op deze manier om:

wieltjes verwisselen

Overige onderhoudtips?

Hoe houd jij je skeelers schoon, heb je tips voor onderhoud (of het monteren van de wieltjes)? Laat het weten in de comments!