Bescherm je voeten tegen irritaties

Running - 18 May 2015
bescherm je voeten tegen irritaties

Bij hardlopen kan een kleine irritatie funest zijn, helemaal wat betreft je voeten. Daarom is het zaak dat je rekening houdt met een aantal belangrijke details om te voorkomen dat je tijdens het hardlopen geen last krijgt. Tips van Kalenji om kleine ongemakken tijdens het hardlopen te voorkomen!

Kies de juiste schoenen
Als je regelmatig loopt, is de kans groot dat je last hebt van kleine ongemakken tijdens het hardlopen. Verkeerd materiaal of geen goede voorbereiding kunnen je sessie redelijk onaangenaam maken. Het kiezen van de juiste hardloopschoenen is essentieel. Met goede schoenen vermijd je blaren en/of blessures en dit is dus van onschatbare waarde. Bij de aankoop van een paar loopschoenen spelen een paar belangrijke factoren een rol: je voetafrol, gewicht en de afstanden die je wilt lopen.

Veters niet te strak
Tijdens het hardlopen zullen je voeten gaan zwellen. Daarom wil je hardloopschoenen hebben die een halve maat tot een maat groter zijn dan je normale schoenen. Je voet schuift tijdens het renen ook wat naar voren, enige speling is dus zeker aan te raden. Trek je veters niet te strak aan, dit ga je voelen op je wreef: er kunnen kleine wondjes ontstaan die niet zomaar verdwijnen omdat ze op een plek zitten die je steeds opnieuw geïrriteerd wordt wanneer je schoenen met veters draagt.

Hoe verzorg jij je voeten?

Hoe zorg jij dat je voeten niet geïrriteerd raken, heb je tips om ongemakken tijdens het hardlopen te verkopen? Deel ze in de comments!