Welk badpak heb ik nodig?

Zwemmen - 20 May 2015
Welk badpak heb ik nodig?

Als je zowel in de zomer als winter zwemt, zul je nu het weer wat beter wordt de buitenzwembaden waarschijnlijk gaan opzoeken. Daar heb je de juiste zwemkleding voor nodig. Ons zwemsportmerk Nabaiji legt uit waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste badpak voor verschillende omstandigheden.

Het kan lastig zijn om een geschikt badpak te kiezen dat past bij je eisen en lichaam. Iedereen is anders en dat geldt zeker voor je lichaamsbouw. Je wilt je ten eerste op je gemak voelen en dus is de keuze in zwemkleding voor dames zeer gevarieerd zodat er rekening wordt gehouden met lichaamsbouw, chloorbestendigheid en bewegingsvrijheid. Uiteraard kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en vormen.

Welk badpak heb ik nodig?

Comfort en bewegingsvrijheid
De collectie van Nabaiji is opgebouwd rond een reeks iconische modellen. Zo is er bijvoorbeeld zorgvuldig aandacht besteed aan het ruggedeelte om verschillende steunoplossingen te bieden. Meer comfort of meer bewegingsvrijheid, de keuze is aan jou. Vrouwen die aan aquagym of andere zwembadsporten doen, zullen eerder kiezen voor een badpak dat hun borsten extra steun geeft, omdat ze rechtopstaand sporten.

Technisch maar vrouwelijk
Recreatieve zwemsters kiezen eerder voor een badpak met een O-, X- of U-rug, voor een goede ondersteuning en vooral meer comfort. Wie vaker en op een hoger niveau zwemt, heeft juist een technischer badpak nodig om de bewegingsvrijheid te garanderen. De uitgesneden of zelfs diep uitgesneden rug geeft het badpak een sportief karakter, maar tegelijk blijf je er vrouwelijk uitzien.

Wat voor badpak kies jij?

Aan welke eisen moet een badpak voor jou voldoen? Vind je ondersteuning belangrijk of wil je juist zoveel mogelijk bewegingsvrijheid? Laat het weten in de comments!