Zwemtraining voor je benen en armen

Zwemmen - 29 April 2015
Zwemtraining voor je armen en benen

Om je benen en armen tijdens je zwemtraining meer kracht te geven, heeft Nabaiji een reeks oefeningen en tips waar je mee kunt trainen.

Train je benen
Om je benen te trainen neem je als eerste een zwemplankje. Ga op je rug liggen en strek je armen naar achteren (op het wateroppervlak). Vervolgens trap je alleen met je benen om vooruit te komen. Klinkt bekend? Deze basistechniek wordt ook bij zwemles gebruikt. Je kunt het plankje ook onder je dijen plaatsen terwijl je je armen strekt. Dit is een manier om het drijfvermogen van je benen en bekken te verbeteren. Doe dit twee keer 50m en neem 30 seconden rust na elke 50m. Herhaal de oefening een paar keer en pak hierna een minuut rust.

Versteviging van de armen
Om je armen te trainen gebruik je een pull buoy die je vastklemt tussen je benen. Span je buik- en beenspieren en strek je armen. Beweeg ze zo ver mogelijk naar voren en naar achteren. Doordat je benen ‘vastzitten’, leg je de focus op de reikwijdte van je armbewegingen. Zwem op deze manier in de borstcrawl twee keer 50m en rust na elke 50m 30 seconden uit. Herhaal de oefening een paar keer en neem vervolgens een minuut rust.

Hoe train jij in het water?

Wat voor oefeningen doe jij tijdens je zwemtraining om je armen en benen meer kracht te geven? Deel ze met beginnende zwemmers in de comments!