De zomervakantie staat voor de deur! Hoe pak je je koffer zo goed mogelijk in?

Partners - 18 July 2018

Je koffer inpakken; het officiële begin van je vakantie! Maar er komt ook vaak veel stress bij kijken. Gaat alles wel passen? Hoeveel sokken moet ik meenemen? Heb ik genoeg aan 3 bikini’s of zal ik toch nog een badpak meenemen? En als je dan eenmaal hebt besloten wat er allemaal mee moet; hoe houd je je koffer of backpack netjes en overzichtelijk? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet, zodat ook jij een heuse inpak-goeroe wordt.

Tip 1 – Maak een inpaklijst
Je tas inpakken gaat een stuk makkelijker als je weet wat je allemaal mee moet nemen. Via onze eigen vakantie inpaklijst kan je eenvoudig een inpaklijst maken speciaal voor jouw vakantie. Je krijgt een overzichtelijke vakantie checklist waarop je kan afvinken wat je al hebt ingepakt. Daarnaast staan er handige to-do’s in en kan je zelf reminders toevoegen als dat nodig is. Nooit meer op vakantie zonder je tandenborstel dus!

Tip 2 – Neem niet teveel mee
Het is zonde om van alles mee te nemen wat je eigenlijk niet nodig hebt. Probeer daarom kleding mee te nemen die je op verschillende manieren kan combineren. Check ook van te voren goed de weersvoorspelling. Het is altijd slim om wat warme en luchtige kleren mee te nemen, maar als de voorspelling 35 graden en zon aangeeft heb je aan één trui wel genoeg.

Daarnaast heb je waarschijnlijk niet een hele fles shampoo of douchegel nodig op vakantie. Een andere handige tip om ruimte te besparen is daarom het kopen van reis-mini’s of kleinere flesjes.

Ben je dol op lezen? Dan is het misschien een idee om een e-reader aan te schaffen. Of om over te stappen op luisterboeken. Een boek neemt relatief veel ruimte in beslag en is vaak erg zwaar, zonde!

Tip 3 – Pak efficiënt in
Ken je dat; het ene moment is je koffer nog super netjes, maar na 1 dag op je bestemming is het één grote chaos. Dé tip: Packing cubes. Hiermee verdeel je al je bagage in handige zakjes en hoef je nooit meer alles uit je koffer te halen voor dat ene shirtje.

Verder kan je altijd ruimte besparen door je sokken in je schoenen te stoppen en grote kledingstukken op te rollen in plaats van te vouwen.

Reis je met meerdere mensen? Vergeet dan niet goed te overleggen wie wat meeneemt. Je hebt echt maar 1 wereldstekker nodig en tandpasta kan je ook prima delen.

Wij wensen je veel plezier met inpakken!