Wat is de beste yoga kleding?

Fitness - 12 December 2014
de beste yoga kleding

Wanneer je begint met yoga, is het belangrijk dat je de juiste yoga kleding kiest. Je wilt een comfortabele outfit waar je je lekker in voelt en die bij je past, zodat je je volledig kunt focussen op de oefeningen die je doet. Ons fitnessmerk Domyos geeft tips over wat voor jou de beste yoga kleding is.

Materialen

Bij yoga kies je voor natuurlijke materialen als katoen. Dit voelt prettig en zacht aan en dat is precies wat je wilt als je ontspanning zoekt.

Kleuren

Als je met yoga begint, kies je het liefst voor zachte tinten. Of je nu wijde of strakke kleding draagt, de lichte tinten ondersteunen je ontspanning.

de beste yoga kleding

De juiste yoga kleding

Qua bovenkleding kies je wat jijzelf het meest comfortabel vindt: voel je je beter in een wijd t-shirt dan in een strak fitness shirt? Draag gewoon lekker de kleding die je wilt! Ook qua onderkleding bepaal je zelf wat de beste yoga kleding is: zolang de pijpen maar strak zitten. In dat geval zakken je pijpen niet omlaag wanneer je een houding aanneemt waarbij je benen omhoog wijzen. Je wilt voldoende grip op de grond hebben, kies dus (ook qua comfort een aanrader) voor blote voeten of voor sokken die als een tweede huid aanvoelen.

Yogamatje

Natuurlijk mag een yogamat met antislip niet ontbreken. Het matje beschermt je gewrichten en knieën tijdens de oefeningen en je kunt kiezen uit yogamatten met verschillende diktes. Voor sommige oefeningen is een yogablok ook een aanrader.

Wat voor yoga oefeningen doe jij, heb je tips voor onze bezoekers? Laat het weten!