De vierdaagse nadert: Top vijf trainingslokaties voor de wandelaar

Overige - 11 July 2017

De Vierdaagse in Nijmegen staat op het punt los te barsten. De afgelopen maanden gingen duizenden fanatieke wandelaars in training, in voorbereiding op de tocht. Wij vroegen jullie naar de leukste wandelroutes in Nederland.

 

De Posbank op de Veluwe
Met iets meer dan vijf gestrekte kilometers is deze route voor de Vierdaagse amper een warming up te noemen. Maar wát is het mooi in het Nationaal Park Veluwezoom, waar deze route ligt! Kom oog in oog te staan met herten, wilde zwijnen en méér wilde dieren, die je normaal alleen in dierentuinen ziet.

 

 

N70 Natuur wandelroute

Of je nu voor de natuur, de uitdaging, de horeca of de geschiedenis komt: De N70 route is uniek in Nederland door zijn diverse aanbod van vermaak. In de buurt van Nijmegen zijn genoeg prachtige terrassen te vinden. En als je de zestien kilometers en acht bergen getrotseerd hebt, heb je volgens ons wel een drankje verdiend!

 

De Kennemer Route

In een lijstje met mooie wandelroutes kan een wandeling langs de duinen natuurlijk niet ontbreken. Lekker uitwaaien: Alleen, in gezelschap of met de hond. En of je nu twintig minuutjes of vijf uur lang stappen wilt maken: Op de site http://www.np-zuidkennemerland.nl/2054/doen/wandelen van Kennemerland staan fantastische routes in de buurt van Zandvoort voor je uitgestippeld.

 

De Sallandse Heuvelrug

Ook Nationaal Park Sallandse Heuvelrug moet je zien, om te geloven wat voor beelschone natuur Nederland herbergt. Het zijn niet de langste routes (3-10 kilometer) in dit rijtje, maar misschien wel de mooiste. Gelegen tussen Deventer en Almelo is het ook een leuke gelegenheid om in delen van het land te komen die misschien niet zo voor de hand liggen.

 

 


De Strabrechtse Heide

De natuur in- en rond de Strabrechtse Heide in Zuid-Oost Brabant doet denken aan een mix tussen duinlandschap en de savanne van Afrika. Je verwacht haast dat er een leeuw of giraffe kan verschijnen als je door de uitgestrekte velden loopt. Deze bijzondere natuur in het zuiden bewijst dat een wandeling niet per se heuvels hoeft te hebben om adembenemend te zijn.