Veilig en warm de koudere periode tegemoet

Outdoor - 18 November 2018

De echte zomerperiode is helaas voorbij. De dagen worden korter en de temperatuur zakt. Hoe zorg je er nu voor dat je veilig de weg op kan en lekker warm blijft. Wij geven je een paar handige links waar je kan lezen over zichtbaarheid en hoe warm te blijven tijdens fietsen, lopen of  bijvoorbeeld wintersport. 

 

Op de fiets

Veel fietsfans blijven ook in deze periode zo veel mogelijk fietsen. Dan is het wel zo fijn om dit veilig te doen, en zichtbaar te zijn wanneer het donker is als je op de fiets stapt. Daarnaast moet je ook even extra letten op de kleding die je draagt met deze koude temperaturen. En actief fietsen in de winterperiode is ook net even anders. 

 

lopen

Of je nu lekker een stuk gaat wandelen, snel even je hond moet uitlaten, naar de bus rent of een stuk gaat hardlopen, ook dan heb je rekening te houden met de winterperiode. Hier een paar handige tips om lekker warm te blijven.

 

 

in de sneeuw

En mocht het dan zo ver komen dat wij hier in Nederland worden verblijd met een mooi laagje verse witter sneeuw. Dan kan je die slee niet onder het stof laten staan natuurlijk. Wanneer het koud genoeg is dat de sneeuw blijft liggen zal de temperatuur rond het vriespunt liggen. Brrr koud dus! Tijd voor handschoenen en mutsen. Als je wilt kunnen rollenbollen in de sneeuw en niet gelijk doorweekt wilt zijn bij het eerste de beste sneeuwballengevecht dan is het handig om een waterdichte jas te dragen. Hier staat uitgelegd hoe dit ook alweer werkt; 3-lagen systeem. Aangezien je warmte het lichaam onder andere verlaat via je voeten is het belangrijk ook deze goed warm te kunnen houden.