Veilig de sneeuw in

Outdoor - 13 February 2015
veilig de sneeuw in

Als je in de bergen door de sneeuw gaat wandelen is het belangrijk dat je aan je veiligheid denkt. Dit geldt uiteraard ook wanneer je off piste gaat wintersporten! Het is zo aantrekkelijk en mooi, die verse sneeuw waar nog niemand doorheen gelopen heeft: een wit laken zonder spoor. Buiten de begane paden is het dus extra goed opletten! Ontdek wat je nodig hebt als je veilig de sneeuw in wilt.

Onmisbaar tijdens je winterwandeling off piste is dan ook je lawinepieper. Deze zendt een signaal uit wat opgevangen kan worden als er iets gebeurt tijdens je wandeling. Andere piepers vangen dit signaal op en zo kun je getraceerd worden, iets wat in de eerste 15 tot 20 minuten van levensbelang kan zijn.

Een andere must is een sonde of prikstok. Hiermee kun je zoeken naar iemand onder de sneeuw en met een schep kun je beginnen met graven. Natuurlijk zijn er meer essentiële spullen die je meeneemt: een touw voor de zekerheid bijvoorbeeld, of een houweel om je mee te verankeren wanneer je wegglijdt bij steiler gebieden. Je vindt meer essentiële benodigdheden bij onze sneeuwaccessoires.

Schakel altijd hulp in

Voordat je er op uit trekt, check je de laatste lawineberichten en natuurlijk neem je altijd als eerste contact op met de hulpdiensten als er iets gebeurt! Als je goed voorbereid op pad gaat, zul je een van de mooiste wandelingen van je leven maken. Waar ga jij het liefst wandelen in de sneeuw? Tip ons!