Trampoline kopen: tips van Domyos

Fitness - 8 May 2015
trampoline kopen

Trampolines zijn populair en zeker bij lekker weer (en als je genoeg ruimte hebt) is het een uitstekend middel om op een casual manier wat aan je conditie te doen. Maar wil je een trampoline kopen, dan dien je rekening te houden met een aantal factoren. Tips van ons fitnessmerk Domyos!

Je weerstand verbeteren is een van de voordelen van een trampoline: één sprong op een trampoline is vergelijkbaar met een sprint van 200m. Neem tussen je sprongen even rust, deze afwisseling is ideaal voor je hart. Andere voordelen van een trampoline:

-Je verbetert je gevoel voor evenwicht en coördinatievermogen
-Je traint je buik- en bilspieren
-Je verbetert je concentratievermogen

Houd verder rekening met de volgende zes factoren als je een trampoline wilt aanschaffen:

trampoline kopen

1) Omvang
De omvang en dus grootte is belangrijk voor comfort, zeker als er meerdere mensen op hetzelfde moment aan het springen zijn. Hoe groter het springvlak, hoe beter!

2) Stabiliteit
De stabiliteit wordt bepaald door het aantal buizen en hun dikte. De buizen van trampolines van Domyos hebben een diameter van 38 mm (2m40) tot 42 mm (3m65 en 4m20). Elke trampoline heeft minimum 4 poten die garant staan voor een optimale stabiliteit.

3) Duurzaamheid van de structuur
Alle onderdelen van de trampolines van Domyos zijn UV-bestendig en gegalvaniseerd met een frame in warm verzinkt staal. Het doek is gemaakt van polypropyleen en behandeld met een UV-werend product.

4) Springkwaliteit
De kwaliteit is afhankelijk van het aantal veren en hun formaat. Verder speelt ook de kwaliteit van het springvlak een rol. Onze trampolines hebben 48 veren (ES 240), 72 veren (ES 365) en 90 veren (ES 420).

5) Veiligheid: het net
Wil je een trampoline kopen? Kies dan een exemplaar met een veiligheidsnet dat voorzien is van een rits. Het net bevindt zich binnen de springoppervlakte om te voorkomen dat je voeten tussen de veren komen.

6) Spring in je eentje
Het is qua veiligheid aan te raden om de trampoline niet met meerdere mensen tegelijkertijd te gebruiken. De meeste ongelukken op een trampoline gebeuren wanneer mensen botsen of verkeerd terecht komen doordat iemand anders ook aan het springen is.

Workout op een trampoline

Wat voor oefeningen doe jij op een trampoline, heb je tips voor beginners om op een leuke en afwisselende manier aan hun conditie te werken op de trampoline? Laat het weten in de comments!