Festivaltenten: vijf tips

Outdoor - 12 September 2014

Veel festivalgangers hechten weinig waarde aan een goede nachtrust. Het worstelen met én in de tent hoort er nu eenmaal bij. Maar diep van binnen zal niemand ontkennen dat een comfortabele tent, die makkelijk op te zetten is, toch wel fijn is. Zeker als de prijs fatsoenlijk is. Speciaal voor jou zetten wij daarom de beste festivaltenten op (een rij).

De beste festivaltenten

Tip 1: Budget overnachting(en)

Decathlon heeft een groot aanbod aan (festival)tenten. Voor iedere kampeerder en voor elke campingwens is er een geschikt onderkomen te vinden. Ook voor door- gewinterde festivalgangers. Er zijn tenten in allerlei prijsklassen zodat je zelfs al voor een klein bedrag een uitstekend tijdelijk dak boven je hoofd hebt. Dat komt goed uit als je deze zomer nog een festival gaat bezoeken; blijft er meer geld over voor een paar biertjes en een broodje gezond. De Arpanez 2 van Decathlon’s eigen merk Quechua is de ideale budgettent. Geschikt voor twee personen en eenvoudig op te zetten en af te breken. Goedkoper overnachten kan alleen in de buitenlucht zonder festivaltent.

Tip 2: Het rijk alleen

Na een dag tussen het feestende festivalpubliek geslenterd en gedanst te hebben, verlang je vast naar wat rust en privacy. Even wat tijd voor jezelf, lekker in je eigen nest. Ben jij zo iemand? Dan zijn de pop-up tenten van Quechua perfect voor jou. Je luchtbed en bagage passen er perfect in en dankzij de ‘pet’ boven de deur kruip je stukken droger in én uit de tent. Dankzij het vernieuwde 2 Seconds-systeem gooi je de tent simpelweg in de lucht om hem op te zetten en vouw je hem na gebruik in een handomdraai weer op. Je hebt al een 1-persoonspaleisje vanaf € 39,95.

Tip 3: Supersnel
Ah lekker, glansrijk door de rij bij de ingang en direct een plekje gevonden op een van de velden rond het festivalterrein. Nu die tent nog… Voor veel mensen een waar obstakel. Je herkent ze meteen; verwikkeld in een gevecht met tentstokken en lijnen. Hoe heerlijk is het dan als jij en je slaapgenoot simpelweg de tent op de grond gooien en meteen klaar zijn. Het kan met de Quechua 2 Seconds, de meest verkochte festivaltent bij Decathlon. Een kwalitatief hoogstaande 2-persoonstent, die je supersnel op- en aftuigt. Wat overblijft na gebruik is een handig draagbare, ronde tas én een flinke portie zin in het volgende festival.

De Quechua 2 Seconds is ook leverbaar in de fresh & black uitvoering. Ideaal voor feestgangers die wat langer willen uitslapen en niet ‘s ochtends de tent uit gebrand willen worden.

Tip 4: Extra extra festivalplezier
Iedere festivalganger hoopt op goed weer. Kamperen in het zonnetje is nu eenmaal heerlijk. Maar wat als het voortdurend regent en je voor en na de festiviteiten veroordeeld bent tot je tent? Dan is het erg prettig als je wat meer ruimte hebt. Gelukkig bestaat er van de populaire Quechua 2 Seconds EASY 2 ook een XXL-versie. Geschikt voor drie personen (of voor twee personen met koffers vol feestkleding). Belangrijkste voordelen van de XXL-variant zijn de grote slaap- plaatsen en de 180 cm hoge leefruimte aan de voorkant, waar je ook als het regent gezellig en droog buiten kunt zitten.

Tip 5: Twee-onder-één-kap-tent
Als gezin ben je ook het liefst zo snel mogelijk klaar. Vlug die tent opzetten en direct met de kids het festivalterrein op. Met een opblaasbare tent komt dat al helemaal goed. Deze opblaasbare Quechua tenten hebben geen tentstokken maar bogen die je oppompt. Opzetten en afbreken is ongelooflijk gemakkelijk: simpelweg het grondzeil op de grond leggen en daarna de tent er op open vouwen en oppompen. Deze festivalvilla is trouwens ook perfect voor als je regelmatig met hetzelfde hechte clubje op pad gaat. Je hebt dan lekker alles onder één dak en bent echt samen uit, samen thuis.

Op Decathlon.nl kun je ook terecht voor een hoge en droge partytent, een handig grondzeil om met z’n allen op te kunnen zitten en natuurlijk ook andere kampeerartikelen.

Welke festivaltent(en) zet je na het lezen van dit artikel op jouw verlanglijstje? Kies je voor een werptent of een tent waarin je met een groep vrienden kunt slapen? Laat je vragen of tips achter of check ons op Facebook!