Sneeuwpret naast de piste!

Wintersport - 4 February 2019

Sneeuwpret naast de piste is ook mogelijk. Dan is het leuk te weten dat er genoeg andere opties zijn om van winter wonderland te genieten.

Langlaufen

Langlaufen is een relaxte manier om toch op de latten te genieten. Dit kan makkelijk op vlak terrein en is veel minder intensief dan skiën. Stop tussendoor voor een overheerlijke apfelstrudel voor wat extra energie om weer door te gaan.

Wandelen

Om toch heerlijk buiten te kunnen zijn kan je ook lekker gaan wandelen in de sneeuw. In elk skigebied zijn altijd prachtige routes aangegeven om te kunnen zien wat de skioorden nog meer te bieden hebben. Zorg wel voor lekker winter wandelschoenen. En vaak hebben ze van die leuke typische wintersport hutjes die je kan bezoeken voor een warm glas chocomel of glühwein. Wat wil je nog meer?

Sleeën en rodelen

Voor zowel kideren als volwassenen is op de slee toch wel een geweldige manier om te genieten van sneeuw en snelheid. Zoek eens een rodelbaan op bij jou in de buurt. Onderaan de berg kan je altijd een slee huren. Met de kabelbaan omhoog, om vervolgens non stop naar beneden te sleeën. Geweldig toch? Geen rodelbaan in de buurt? Geen ramp. Neem je eigen slee mee de berg op met je benenwagen en het is net zo tof!

 

Zelfs wanneer je even geen zin hebt in de sneeuw zijn er leuke dingen te doen

Wellness

Is het even minder mooi weer, en heb je geen zin om buiten te zijn? Dat kan ook. Ga lekker zwemmen ergens en duik een sauna in of laat je verwennen met een goede massage. Er zijn altijd wel hotels te vinden die deze mogelijkheid aanbieden voor gasten en niet gasten.

shoppen

Gezellige winkeltjes zijn ook een leuke manier om even een paar uurtjes zoet te zijn. Zie wat voor prachtige wintersportartikelen verkocht worden of bezoek de kleine souvenirwinkeltjes met leuke hebbedingetjes uit de omgeving. Vind je het niet erg om wat verder weg te gaan? Pak dan de auto of het openbaar vervoer om naar een van de grotere steden te gaan voor een kort stedentripje. 

 

Wat is jullie favoriete manier om van de sneeuw te genieten naast de piste?