Skischoenen kopen: tips en advies

Wintersport - 28 January 2015
skischoenen kopen

Het belangrijkste onderdeel van je skioutfit zijn je skischoenen. Kies dus niet zomaar even snel een paar, maar neem de tijd om de keuze van je skischoenen af te stemmen op je skistijl. Advies en tips voor skischoenen kopen.

Kies voor maximaal comfort
Je voeten krijgen het meeste te verduren wanneer je over de piste naar beneden komt: ze brengen de bewegingen van je lichaam over op je ski’s. Met de juiste skischoenen kun je dus je manier van skien optimaliseren. En dat doe je liefst met skischoenen die ook daadwerkelijk comfortabel zitten. De gespen moeten daarom niet te strak zetten: wanneer je een tijdje aan het skien bent, gaan je voeten opzwellen. Na een paar afdalingen kun je ze wat strakker aantrekken.

De juiste skisokken
Onderschat ook niet het belang van de juiste skisokken! Natuurlijk moeten ze lekker warm zijn, maar als ze te dik zijn krijgen je voeten te weinig ruimte in de skischoen. Daardoor krijg je juist koude voeten. Voor skisokken telt de gouden middenweg: niet te dik en niet te dun.

skischoenen

Thermo binnenschoen
Je kunt ook kiezen voor skischoenen met een thermische binnenschoen. Als die verwarmd worden, nemen ze de vorm van je voet aan en zitten ze dus als gegoten. Let op: de binnenschoen die al in je skischoen zat zal ook vervormen.

Skischoenen verzorgen
Haal aan het einde van de dag je binnenschoenen uit je skischoenen en laat ze drogen, het liefst in de buitenlucht. Zet ze in elk geval niet bij de verwarming neer, hierdoor verliezen ze hun vorm. Stop je binnenschoenen de volgende ochtend droog en fris weer in je skischoenen en je bent klaar voor een nieuwe dag in de sneeuw!

Extra tips?
Wat zijn voor jou de ideale skischoenen, heb je nog tips of tricks? Laat het weten in de comments!