Scouting: wat heb ik nodig?

Outdoor - 25 February 2015
Scouting: wat heb ik nodig?

Ga je (voor het eerst) op kamp met scouting? Afhangend van je leeftijdsgroep heb je verschillend materiaal nodig. Zorg dat je in elk geval altijd onderstaande kampeerspullen bij je hebt!

Een absoluut hoogtepunt bij scouting is op kamp gaan. De verschillende leeftijdsgroepen gaan op expeditie en slapen een paar nachten in hun eigen clubhuis (bevers), een ander clubhuis (welpen), op een kampeerplek in Nederland (scouts) of in het buitenland (explorers en roverscouts).

De leeftijdsgroepen van scouting:

  • • Bevers: 5-7 jaar
  • • Welpen: 7-11 jaar
  • • Scouts: 11-15 jaar
  • • Explorers: 15-18 jaar
  • • Roverscouts: 18-21 jaar

 

Programma en locatie
De jongere scouts verblijven in een omgeving waar het verschil niet al te groot is met het dagelijks leven: je eet aan tafel, er zijn WC’s en je kunt gewoon douchen. Zo wennen ze aan het idee van op kamp gaan zonder teveel grote veranderingen. Vanaf de scouts krijgen leden de mogelijkheid om mee te helpen met het organiseren van het kamp. Er wordt vaak geprobeerd om het thema van het kamp en dus het programma aan te laten op de locatie. Hierbij wordt gelet op de mogelijkheid tot activiteiten en de ontwikkeling van de leden.

Kosten en veiligheid
Leden betalen voor deelname aan het kamp, en de kosten verschillen per leeftijdsgroep. Dit heeft onder anderen te maken met het huren van locatie maar ook met het programma. Van te voren vullen alle leden een gezondheidsformulier in zodat de leiding altijd op de hoogte is van bepaalde allergieën of andere gezondheidsfactoren. Wanneer explorers of roverscouts in het buitenland op kamp gaan, zijn er ook andere benodigdheden: je wilt lichter bagage bij je hebben omdat je niet steeds op dezelfde plek blijft.

De basisbenodigdheden:
Uiteraard heb je bij scouting altijd goed slaapmateriaal nodig: een slaapzak, matje of luchtbed en een (reis)kussen. Om je slaapspullen mee te kunnen nemen heb je dan ook een sporttas of backpack nodig. Je overige kampeerspullen en accessoires kun je in een losse rugzak meenemen: wanneer je overdag op pad bent, wil je immers geen grote tas meeslepen. Bij de overige basisaccessoires hoort zonder twijfel een zaklamp. Verder wil je qua eetgerei absoluut een mok, bord en bestek bij je hebben, en dit geldt ook voor toiletspullen. Je slaapt ‘s nachts in een tent, maar die neem je bij scouting niet zelf van huis mee.

scoutingtentindoor

Ter aanvulling:
Als je veel en lang buiten bezig bent, heb je op een gegeven moment ook geschikte outdoorkleding en bergschoenen nodig. Verder kun je je lijstje benodigdheden aanvullen met een kompas en verrekijker.

Tips voor scouting?

Zit jij op scouting en heb je tips voor de ideale uitrusting? Zet ze in de comments!