Collega Sabine zwemt mee met de Amsterdam City Swim

Zwemmen - 27 August 2018

Op zondag 9 september 2018 is de 7e editie van de Amsterdam City Swim. Dit zwemevenement in de Amsterdamse grachten probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Onze collega Sabine zwemt dit jaar ook mee en we willen haar alvast super veel succes wensen! 

Even voorstellen

Ik ben Sabine, net 29 en met Team Decathlon zwem ik dit jaar mee met de Amsterdam City Swim! Sinds viereneenhalf jaar werk ik in Decathlon Arena op de bergsportafdeling en daarnaast studeer ik Toegepaste Psychologie.
Tot mijn 19e heb ik wekelijks gezwommen, daarna ben ik wedstrijden gaan doen in het stijldansen. Daarmee ben ik gestopt en nu zwem ik weer af en toe en in de lente en zomer zit ik met enige regelmaat op de racefiets.

 

WaaroM wil ik mee doen aan de amsterdam city swim?

Vijf jaar geleden heb ik in mijn eentje vier maanden door Europa gefietst. Hier had ik toen een goed doel aan gekoppeld, destijds was dit Stichting Alzheimer Nederland. Bij vrienden en bekenden heb ik geld opgehaald en zo werd mijn eigen reis ook een reis voor mijn oma, die aan alzheimer is overleden. Ik vind het mooi dat ik een aantal jaren later weer mag sporten voor een goed doel. Zwemmen is de sport die ik het langst heb beoefend en al doe ik het al jaren niet meer consequent, ik geniet toch elke keer dat ik weer in het water lig. Voor een goed doel mijn favoriete sport beoefenen: ideale combinatie!

 

Zwemmen tegen ALS

Het feit dat ik mij zomaar kan opgeven om twee kilometer door de grachten te zwemmen, met alleen maar wat zorgen over mijn conditie en niet over of mijn lijf het verder aan zal kunnen, is voor mij een heel logisch gegeven. Voor mensen met ALS is dit niet het geval en ik denk dat het belangrijk is daar af en toe bij stil te staan. Als ik door geld binnen te halen voor onderzoek en door twee kilometer af te zien in het grachtenwater mijn bijdrage kan leveren, doe ik dat graag.

 

De juiste voorbereiding

In de zomervakantie ben ik in drie weken naar Rome gefietst, dus met de conditie en de beenspieren zou het redelijk goed moeten zitten momenteel. Verder heb ik een prima zwemtechniek, dus nu deze twee nog even samenvoegen! De armen train ik zelf thuis met gewichtjes, omdat ik het liefst zo lang mogelijk borstcrawl zwem en mijn armspieren nog wat achterliggen ten opzichte van de beenspieren. Verder is er elke maandagavond trainingsmogelijkheid in de Amstel speciaal voor de ACS, en zwem of fiets ik daarnaast nog een of twee keer per week om de conditie op peil te houden. Ik heb er zin in!