Rico Verhoeven leent zijn bokshandschoenen uit via DecaShare

Overige - 3 April 2019

AMSTERDAM, 3 april 2019 – Vandaag lanceert Decathlon, DecaShare, een app waarmee je sportspullen van elkaar kunt lenen. Kickbokser Rico Verhoeven geeft het goede voorbeeld en zal via de app als eerste zijn sportuitrusting uitlenen. Nederlanders hebben zo de kans om voor even gebruik te maken van zijn bokshandschoenen. Hij geeft hiermee het voorbeeld waar de app voor staat: mensen stimuleren om vaker nieuwe sporten uit te proberen.

Sharing is caring

Decathlon lanceert het nieuwe deelplatform DecaShare en wist Rico Verhoeven te strikken om als eerste de app uit te proberen. Vanaf vandaag kun je namelijk via deze app naast veel andere sportartikelen ook de bokshandschoenen van de topsporter lenen. Binnenkort staat er dus iemand “in de bokshandschoenen” van Rico. “Sporten moet toegankelijk zijn voor iedereen en daarom vind ik dit een mooi initiatief van Decathlon. Op deze manier wil ik mensen aansporen ook te gaan trainen, net zoals ik met mijn ‘The Winners Workout Methode’ doe. Met deze methode bied ik iedereen die lekker in z’n vel wil zitten verschillende trainingsprogramma’s en oefeningen op het gebied van kracht, conditie en flexibiliteit uit mijn eigen trainingsprogramma.‘ aldus Rico Verhoeven.

Drempel verlagen

Decathlon wil sporten toegankelijk maken voor iedereen. Uit onderzoek van Decathlon onder 1000 respondenten blijkt namelijk dat één op de drie volwassenen die vroeger regelmatig sportte, dit inmiddels helemaal heeft opgegeven. Ook geeft een derde aan al vijf jaar geen nieuwe sport meer te hebben geprobeerd. Geen geld (17,7%) en niet in het bezit van de juiste sportspullen (10%) zijn hiervoor de voornaamste redenen. Met DecaShare hoopt Decathlon daar verandering in te brengen. Decathlon zal de app regelmatig zelf vullen met sportspullen die je gratis kan lenen. Ook kan de consument er zelf spullen op zetten gratis of tegen betaling. Dat mag je zelf bepalen.

“Boksen, snowboarden en wielrennen. Het zijn allemaal sporten die je misschien wel eens wilt proberen, maar dit niet doet omdat je er de spullen niet voor hebt”, aldus Daan Zijderveld, Brand Director bij Decathlon. “Met DecaShare is het niet hebben van de juiste spullen geen excuus meer,  want je kunt die bokshandschoenen of hockeystick gewoon lenen van iemand bij jou in de buurt. De drempel om weer eens wat nieuws te proberen of een oude sport weer op te pakken, wordt hiermee verlaagd. Het maakt namelijk niet uit wat je doet, als je het maar doet en er plezier in hebt.”

De DecaShare app is vanaf vandaag (3 april) voor iedereen gratis beschikbaar in de Apple App Store of de Google Play store

*Apple: iPhone SE, 6S en nieuwere modellen, iPad Pro, iPad 2017 en nieuwere modellen. Android: Android 7.0 of hoger.