Padel verovert Nederland!

Racketsport - 14 July 2016
Padel Decathlon

Padel verovert Nederland!

Deze moderne sport die in Spanje inmiddels tennis als meest populaire racketsport voorbijgestreefd heeft (vier miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. Maar wat is padel eigenlijk?

De basis principes van het spel

Padel is een racketsport die twee tegen twee wordt gespeeld. De padelbaan – vaak een buitenbaan – is ommuurd door deels hekwerk en deels een muur met een glad oppervlak, met in het midden een net. Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan en meet twintig bij tien meter. In het spel mag de bal (een zachte tennisbal) ook via de wand worden gespeeld. Het scoreverloop is gelijk aan dat bij tennis, opslaan gebeurt verplicht onderhands.Het populaire Spaanse spel wordt vaak omschreven als een kruising tussen tennis en squash. Het racket dat wordt gebruikt, lijkt overigens niet op een tennis- of squashracket: een padelracket is van grafiet en onbesnaard, dik en heeft gaten.

Padel ambassadeur

Marc Kluft, oud afdelingsmanager van Decathlon Amsterdam Arena, heeft sinds kort zijn droom zien uitkomen als zijn bedrijf Padel Dam haar deuren opende, met als doel de sport net zo bekend te maken als in Spanje, waar in de sport jaarlijks 600 miljoen euro omgaat.In Nederland zijn de aantallen nog niet zo groot, maar je kan nu al bij Decathlon om het nodige padel materiaal vinden. Artengo (een Decathlon passiemerk) biedt de beste padel rackets, ballen, kleding en accessoires voor een hele goeie prijs. Als oud Decathlon ambassadeur heeft Marc ook al zijn nodige spullen bij Decathlon gehaald. Samen met de ballenmand, ballenrapers en de pionnetjes kan Marc nu ook zijn padel lessen in optimale condities geven.Wij wensen Marc heel veel succes met Padel Dam en hopen op een mooie toekomst voor padel in Nederland.” Neem alvast een kijkje in de online padelwinkel van Decathlon.

Padel Decathlon