Mark; “Padel spelen in Nederland”

Racketsport - 27 March 2019

Mark van Passie voor Padel legt uit wat padel is en waar je in Nederland padel kunt spelen.

Wat is padel?

Padel is in Nederland nog niet zo bekend. Het is een unieke en eigenzinnige racketsport die gespeeld wordt op een baan van 20 x 10 meter met wanden van glas en hekwerk die je in het spel kunt betrekken. De puntentelling is exact hetzelfde als bij tennis en het wordt gespeeld als dubbelspel. Daardoor is het ook meteen een hele sociale sport, je hebt altijd iemand aan je zijde!

Padel kan door iedereen gespeeld worden, van jong tot oud, ieder op zijn eigen niveau.
De basistechniek is snel aan te leren en zo kun je snel een leuk potje spelen en vooral veel plezier beleven.

waar kan je padel spelen in nederland?

Er zijn op dit moment al 120 locaties om de sport te beoefenen, met in totaal meer dan 230 padelbanen. De komende jaren zal dit alleen maar verder groeien.

Lid worden of vrij spelen?
Om padel te kunnen spelen hoef je niet per se lid te zijn van een vereniging. Bij diverse locaties kun je een baan huren. Soms wordt er een lidmaatschap aangeboden waarmee je tegen een vast tarief per jaar flinke korting krijgt op de baanhuur. Daarnaast zijn er veel tennisverenigingen die padelbanen hebben als aanvulling op de  bestaande tennisbanen. Daar moet je meestal lid worden om padel te kunnen spelen en reserveer je een baan door gebruik van het beschikbare afhangsysteem. Er zijn daarentegen ook verenigingen waar het mogelijk is om een baan te huren zonder lid te zijn.

Buiten of binnen spelen?
In alle provincies in Nederland zijn padelbanen te vinden. De meeste padelbanen liggen buiten. Daarnaast zijn er ruim 20 accommodaties met binnenbanen, ook dat aantal groeit snel, wat best handig is in ons klimaat. Bij één club in Amsterdam zijn er overdekte outdoor padelbanen.

padelbanen per provincie

 

Zin om padel te spelen? Bekijk de meest actuele lijst met alle accommodaties en padelbanen op Passie voor Padel