Sportief oranje feest bij Decathlon Kerkrade

Overig - 25 May 2016
Koningsspelen Decathlon Kerkraden

Na een mooie eerste editie van de Koningsspelen bij Decathlon Kerkrade in 2015, met een deelname van 600 kinderen. Stonden er dit jaar, op vrijdag 22 april, 1000 springende kinderen op de parkeerplaats van Decathlon Kerkrade.

Vijf basisscholen uit de gemeente Kerkrade namen deel aan de koningsspelen bij Decathlon Kerkrade: basisschool de Schatkist, De Schakel, De Blokkenberg, De Diabolo en Steltloper. ’s Ochtends vroeg stonden de kinderen te popelen om het terrein op te mogen. Met een swingende opening op de ‘’hupsakee’’ werd iedereen opgewarmd om deze sportieve dag te beginnen. Hierbij werd gedanst, gesprongen, gezongen, gelachen en vooral heel goed meegedaan door alle deelnemers!

Vervolgens werd door meer dan 90 groepjes een spellen parcours afgelegd van 10 rondes. Van het spel ‘’ben op tijd voor Willem van Oranje’’ (sprinten), ‘’scoren voor het maximahuis’’ ( goal schieten) tot ‘’cupido’’ (pijl & boog schieten). Alles werd met evenveel plezier en energie gedaan! Door de goede inzet van alle helpende handen, werd de kinderen een onvergetelijke dag bezorgd. Met als resultaat, alles stralende kinderen.

De scholen hebben een leuke dag gehad. Een dag vol met plezier, kregen we als gehoor terug. Het pijl en boog schieten was toch een van de hoogtepunten! De kinderen waren continue actief bezig en er werden lovende woorden door de scholen teruggeven.

We kijken terug naar een zeer geslaagde mooie dag voor alle basisscholen, met een hoop sportiviteit! En dit alles mogelijk gemaakt door Decathlon Kerkrade!

Bekijk onderstaande video voor een impressie van deze sportieve koningsdag!

https://youtu.be/5J2nak4VKTY?list=PLxVGC66L-wpG_5Qgww0fMi7YJBnDe5L9w