Koken tijdens het kamperen

Outdoor - 11 May 2015
koken tijdens het kamperen

Ga je kamperen en wil je koken op de camping? Het hoeft geen hogere wiskunde te zijn, volg simpelweg de volgende tips van ons outdoormerk Quechua om te koken tijdens het kamperen!

Etenswaar koel bewaren
Om ervoor te zorgen dat je etenswaar goed blijft, is het belangrijk dat je dit koel bewaart. Je hebt dus een geschikte koelbox nodig! Op de camping is een stevige koelbox aan te raden, dit kan ook een elektrisch model zijn. Zorg dat je tenminste twee koelelementen bij je hebt als je een koelbox gebruikt die niet elektrisch is. Zet de box verder altijd in de schaduw.

Etenswaar bereiden
Als je voor stabiliteit wilt gaan, raden we een opwarmsysteem op gas aan. Deze zijn voorzien van grotere pannendragers, twee pitten en bredere branders. Zorg dat het opwarmsysteem uit de wind en niet te dicht bij je tent staat. Voor de zekerheid: zet je kookstel nooit in de tent tijdens het koken, ook niet als het regent! Wanneer dit van toepassing is: buiten bereik van kinderen houden. Voor trektochten is het altijd handig om maaltijden voor onderweg mee te nemen: hier hoef je alleen kokend water bij te voegen!

Kies de juiste pannen
Je wilt pannen of een kookset gebruiken die voorzien zijn van een anti-aanbaklaag. Net als thuis in de keuken zijn deze pannen makkelijker schoon te maken en op de camping is afwassen toch al niet het leukste om te doen. Ook hier geldt echter dat de pannen gevoelig zijn voor krassen en dus is het af te raden om met bestek te koken (liever hout of plastic bestek). Tijdens het afwassen mijd je een schuurspons.

Extra tips voor koken tijdens het kamperen?

Wat voor eten maak je zelf het liefst als je gaat kamperen, heb je tips voor lekkere en makkelijke maaltijden? Laat het weten in de comments!