Kalenji: hardlopen in de genen

Running - 28 September 2014
Kalenji

Kalenji is het hardloopmerk van Decathlon; een merk dat vooruitstrevende producten ontwikkelt waarmee hardlopers letterlijk en figuurlijk goed uit de voeten kunnen. 

Het leukst met Kalenji: hardlopen

Elk product van Kalenji, ongeacht of het om kleding, hardloopschoenen of accessoires gaat, is er voor gemaakt om een lach op je gezicht te toveren. Omdat het scherp geprijsd is, omdat het je perfect past, omdat het je goed staat of door een combinatie van aspecten. Vergeet niet dat lachen gezond is, maar rennend lachen is nog gezonder. En daarom is hardlopen gewoon het leukst met Kalenji.

Begrip in de hardloopwereld

Op het geboortekaartje van Kalenji staat het jaartal 2004. Het merk is dus nog jong, maar in de tien jaar dat het bestaat, heeft het talloze producten op de markt gebracht die een succes en daardoor een begrip werden in de hardloopwereld. Denk aan de Eliofeet-hardloopschoenen en kleding van Kalenji als de Sportance-sportbeha en het Evolutiv-shirt dat er voor zorgt dat je lichaam in koude en warme omstandigheden op de beste temperatuur blijft.

Kalenji-6

Run op Kiprun

Het succes heeft Kalenji niet alleen te danken aan de innovatieve kleding en andere hardloopproducten, maar ook aan zijn partners. Zo hielp atleet Stéphane Diagana, Europees kampioen op de 400 meter horden, in 2011 bij de ontwikkeling van de Kiprun-hardloopschoenen. Mede dankzij zijn tips en adviezen – Diagana testte alle schoenen uitvoerig – werd deze productlijn een ongekend succes: in Frankrijk ontstond zelfs een run op deze hardloopschoenen. Anno 2014 zijn Kalenji en Kiprun namen die bij hardlopers onmiddellijk een belletje doen rinkelen.

Kalenji-5

Succesvolle verwijzing

Achter de merknaam Kalenji schuilt trouwens een verhaal dat verklaart waarom het merk synoniem is aan hardlopen. Kalenji is een doordachte referentie aan de Kalenjin, een Keniaanse stam die bekend staat om zijn geboren hardlopers. Rennen zit bij dit vlotte volk in de genen én de benen. Niet gek dus dat het hun passie is. Om die reden zijn veel Kalenjin succesvol (geweest) op atletiek- onderdelen als de sprints en marathons. Lornah Kiplagat is zo’n succesvolle Kalenjin: deze Keniaanse hardloopster met een Nederlands paspoort was vijf jaar lang wereldrecordhoudster op de halve marathon voor vrouwen.

Rennen met een lach

Wist je trouwens dat de Kalenjin altijd in een groep en immer met een lach op hun gezicht hardlopen? Dat is omdat ze samen genieten van hun passie. Die passie vind je terug in de producten van Kalenji. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Kalenji maakt uiteenlopende spullen waarmee je goed kunt hardlopen: van de basisbenodigdheden voor beginners tot producten voor kinderen en verder gevorderde renners.

Mocht je nog vragen hebben over Kalenji of over onze online hardloopwinkel, laat het ons weten! Bekijk hier het complete Kalenji-assortiment van Decathlon en check ons op Facebook.