Hoe maak ik een tent schoon?

Outdoor - 6 March 2015
Hoe maak ik een tent schoon?

Ga je een binnenkort kamperen? Het is belangrijk dat je tent schoon blijft, helemaal als je hem vaker wilt gebruiken. Vlekken kunnen er namelijk voor zorgen dat je tent gaat lekken en dat wil je altijd voorkomen. Tips van ons outdoormerk Quechua om je tent schoon te maken!

Je kunt het beste je tent schoonmaken als hij nog opgezet is. Neem het tentdoek af met water, zeep en een spons. Het is belangrijk dat je het doek goed afspoelt (bijvoorbeeld met een tuinslang) zodat er geen zeepresten achterblijven.

Laat hars opdrogen
Heb je onder de bomen gestaan en zitten er harsvlekken op het tentdoek? Wacht altijd met schoonmaken voordat de hars is opgedroogd! Daarna kun je namelijk aan de binnenkant met een ijsklontje de hars breekbaar maken en het er voorzichtig afkrabben.

Hou waterdichtheid intact
Maak nooit gebruik van oplosmiddel: dit is funest voor de waterdichtheid van je tent! Wanneer de tent helemaal opgedroogd is, kun je hem weer afbreken. Doe dit nooit wanneer het tentdoek nog vochtig is: de kans op schimmel en bijhorende geur is zeer groot. Ook als je een 2 Seconds Easy pop-up tent of werptent hebt, is belangrijker dat je deze goed schoonmaakt voordat je hem weer afbreekt. Idealiter bewaar je de tent daarna ergens op een droge plek.

Hoe maak jij je tent schoon?

Ga je vaker kamperen en heb je extra tips of advies over het schoonmaken van een tent? Deel het in de comments!