Hoe kom ik weer in vorm?

Fitness - 20 March 2015
hoe kom ik weer in vorm?

Nu het eindelijk weer lekker weer begint te worden, willen veel mensen weer in vorm komen of een beetje afvallen voor de komende zomer. Met de volgende tips van Domyos weet je zeker dat je een goede herstart maakt.

Regelmatig voedingspatroon
Het zal geen verrassing zijn dat je op een gebalanceerde en regelmatige wijze dient te eten als je weer in topvorm wilt komen. Zeker in combinatie met sporten! Onmisbaar voor een goede gezondheid:
-Eet 5 porties vers fruit en groente per dag
-Vermijd kant-en-klaarmaaltijden
-Eet niet te veel vlees (maximaal een keer per dag)
-Kies voor volkorengranen (rijst, tarwe, haver, quinoa)
-Eet 2 tot 3 keer per week vis of zeevruchten

Voldoende slaap en ontspanning
Een regelmatig slaappatroon is de basis voor een gezond lichaam. Als je uitgerust bent, heb je minder last van stress en je voelt je fitter. Bovendien beschermt voldoende slaap (minstens 7 uur per nacht) tegen overgewicht. Hoe minder je slaapt, hoe meer trek je hebt en hoe meer vetcellen je aanmaakt. Ook je ademhaling is belangrijk: diep in- en uitademen geeft een goed gevoel: adem vanuit je buik, dit is ideaal om te ontspannen en om van binnen uit tot rust te komen.

Weer sporten
Probeer op regelmatige basis te sporten, alleen een keertje in het weekend valt daar dus niet onder. Probeer jezelf een ritme van minstens 2 cardio– of krachttrainingen per week aan te leren, waarbij je in het begin niet al te heftige inspanningen verricht. Met lichte sessies zal je lichaam wennen aan de activiteiten en zo kun je de training steeds iets intensiever maken. Ga dus nooit direct voor de allerzwaarste krachttraining, hiermee loop je juist risico op blessures. Je zult ongeveer zes weken nodig hebben om weer in vorm te komen qua energie.

Hoe kom jij weer in vorm?

Deel hieronder je ervaringen in de comments je advies of extra tips om weer in vorm te komen na de winter!