Hoe kies ik een tennisbal?

Racketsport - 23 January 2015
hoe kies ik een tennisbal?

Bij het kiezen van de voor jou ideale tennisbal, dien je rekening te houden met een paar criteria. Zo is het belangrijk om te weten hoe vaak je speelt. Ben je een beginner of speel je zo nu en dan een potje tennis, of speel je vaak en intensief?

Ik begin met tennis of speel zo nu en dan…
Kies een langzame bal, deze zal je minder snel verrassen bij hoge snelheid, hoogte of spin. Hoe minder effect, hoe beter. Natuurlijk is het eerste balcontact essentieel, dus zorg altijd voor genoeg lucht in de bal.
De tennisbal die je zoekt, heeft niet teveel druk en juist een zachte basis. Voor de allerjongste beginners zijn schuimballen aan te raden, die gaan veel langzamer door de lucht aan en bovendien doen ze geen pijn als je er per ongeluk door geraakt wordt.

Dus hoe kies ik een tennisbal? Als beginner kies je voor zacht en weinig druk.
hoe kies ik een tennisbal?

Ik tennis vaak en speel wedstrijden
Als je vaker speelt, is het belangrijk om te weten hoe je de tennisbal wilt gebruiken: om mee te trainen of om wedstrijden mee te spelen? Trainingsballen zijn namelijk vaak speciaal ontworpen om er uren achter elkaar van langs te krijgen. Deze tennisballen moeten dus zo lang mogelijk mee kunnen gaan zonder kracht en capaciteit te verliezen. Je zoekt in dit geval een tennisbal zonder teveel druk, maar met een harde basis. Door de stevige laag rubber en velt slijten ze amper.

Tennisbal met druk
Als je een meer comfortabele bal zoekt om mee te spelen, kies je voor een bal met druk. Deze ballen verrassen je tegenstander als je er effect aan meegeeft, dit komt mede door het zachte rubber en de dikke laag velt dat voor de spin zorgt. Deze ballen kosten meer en gaan minder lang mee dan trainingsballen, maar spelen het allerlekkerst voor enthousiaste tennissers.

tennisballen

Extra tip van ons tennismerk Artengo:
“Open het blik waar je tennisballen inzetten alvast zo’n 5 tot 15 minuten voordat je gaat spelen. Hierdoor worden ze wat zachter, waardoor je lekkerder speelt!”

Waarmee speel jij?

Met wat voor tennisballen speel jij, heb je nog tips die je wilt delen? Doe het vooral!