Help! Ik ga kamperen!

Outdoor - 23 May 2017

Je hebt zin in een avontuur! In een tentje genieten van de natuur, van je vrijheid. Alleen, of met je mede vakantiegangers. Klinkt fantastisch toch? Kamperen is goedkoop, gemakkelijk en daardoor enorm aantrekkelijk. Decathlon heeft een paar tips, voor als je er nog niet eerder op uit bent geweest.

 

Waarom kamperen?

Michael Bluijs, sportief verkoper bij Decathlon in Amsterdam, is compleet kampeer-gestoord. ‘Toen ik mijn partner nog niet had was het met een klein tentje, toen een groter tentje en sinds we kinderen hebben is het een hele grote tent geworden. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer.’ Hij twijfelt geen moment als Decathlon hem vraagt wat het kamperen zo mooi maakt. ‘Dat begint met de tent pakken, tot het opzetten, ‘s avonds bij een vuurtje zitten met een biertje in de hand. Je ziet de zon langzaam ondergaan, en ‘s ochtends als je uit je tent komt, komt de geur van verse dauw je tegemoet.’ Het de is mengeling van relaxen en toch actief bezig zijn, dat hem trekt. ‘Je bent constant bezig: Waar ga je heen? Waar ga je staan? Hoe richt je alles in. Maar als je achteraf terugkijkt, voelt het als complete rust.’

 

 

 

Ken je wensen

De ene tent is de andere niet, en met verschillende kampeerwensen worden verschillende modellen een goede optie. Wil je snel in kunnen pakken en vaak van lokatie wisselen? Decathlon heeft hele handige tenten die je binnen twee seconden uitklapt en in iets meer tijd weer opvouwt. Gezinnen die van hun tent een vakantiehuis kunnen maken kunnen ook bij ons terecht. Besef wat je wilt en verwacht van je materialen en laat je adviseren door onze outdoor vrienden in de winkel.

 

Bereid je voor 

Natuurlijk is het tof om op de bonnefooi op pad te gaan. Weersomstandheden en de kampeeromgeving gaan echter óók deels bepalen wat voor materiaal je nodig hebt. In harde ondergrond zijn andere haringen geschikt dan in de modder. En zit je dicht bij water? Dan is een muggennet misschien geen overbodige luxe… Door je van tevoren goed in te lezen voorkom je teleurstellingen en onnodig werk onderweg. Verkoper Michael vertelt vast wat je écht niet kunt missen. ‘Duct tape en elektriciteitsbuis. De stokken van je tent kunnen altijd splijten, het is allemaal gemaakt van glasfiber. Door een stok te tapen, er elektriciteitsbuis omheen te doen en die weer vast te tapen, kun je verder. En als er ooit iets vanuit een boom een klein scheurtje in je tentzeil maakt? Stukje tape erop!’

 

 

 

Proefkamperen

Je ziet ze af en toe op een grasveldje in de buurt: Mensen die een tent aan het opzetten zijn, alsof ze in hun eigen woonwijk gaan kamperen. Vreemd? Misschien. Maar diezelfde mensen besparen op lokatie véél tijd en frustratie, zodat zij tijd overhouden om te doen waar het om draait tijdens het kamperen: Genieten! Zorg dat je wéét hoe je de tent opzet, hoe je hem opvouwt, enzovoorts.

 

Verspreid het virus!

Bij Decathlon geloven we in kamperen als een gezonde manier van vakantie vieren. Kinderen maken snel nieuwe vriendjes en hoewel Wifi op de kampeerplaats tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld is, hebben we het gevoel dat kamperen ons dichter bij elkaar brengt. In een camping, camper of tent hebben we méér aandacht voor de natuur en elkaar. Eenmaal geproefd van het buitenleven keren mensen niet zomaar terug naar de All-in hotels, en dat heeft een reden. Deel je ervaringen van je kampeeravontuur met anderen, en wie weet zie je hen een keer terug op de camping of in de wildernis!