Rik; “Golfen is een buitensport, én voor iedereen”

Overige - 23 January 2019

Hallo, mijn naam is Rik Peters. Ik ben 26 jaar oud en ben momenteel werkzaam bij Decathlon, in de winkels Eindhoven & Best en voor E-commerce. Daarnaast ben ik national sport leader voor golf.

CIOS en gvb

Ik ben begonnen met golfen op mijn 15e, toen heb ik mijn GVB gehaald. Daarna ging het golfen op een iets lager pitje. Toen ik tijdens mijn studie op het CIOS een richting moest kiezen heb ik het weer opgepakt.

Elke vrijdag gingen we golfen, en wisselde we theorie met praktijk. In het begin hebben we veel gespeeld om ons eigen niveau te verbeteren, later gingen dieper in op het lesgeven. Hierdoor ging mijn eigen spel met stappen vooruit. Na mijn studie op het CIOS wilde ik ook graag naar de PGA golf academy. Hier heb ik een paar keer een dag meegelopen, maar ook wedstrijden voor gespeeld. Vooral de wedstrijden vond ik erg leuk! Via deze weg ben ik begonnen met het spelen van competitie, in die tijd golfde in 3 keer en soms wel 4 keer per week.

 

inEsis

Als student heb je natuurlijk ook een extra zakcentje nodig, zo ben ik begonnen bij Decathlon. In het begin als bijbaan, 16 uur per week. Later uitgebreid naar fulltime. Destijds kreeg ik meer verantwoordelijkheden en was ik meer betrokken bij de ontwikkelingen van Inesis NL (het golfmerk van Decathlon) en gaf ik producttraining in Nederland. Dit vond ik erg leuk, zo kon ik met golf bezig blijven en mijn kennis / passie delen met anderen. Daarom is de PGA academy op een lager pitje komen te staan.

handicap +/- 7

Op dit moment golf ik iets minder dan voorheen, in het werken gaat natuurlijk wel wat tijd zitten. Maar op mijn vrije dag ga ik nog graag naar de golfbaan toe, heerlijk vroeg op de ochtend als het nog rustig is en de zon net opkomt. Ik woon in Noord-Brabant, een golf paradijs. Er zijn erg veel golfbanen in de regio, dus genoeg afwisseling om te spelen. Zelf ben ik lid bij de Gulbergen in Mierlo, mijn handicap is op dit moment +/-7. Maar dat is erg afhankelijk van de tijd waarop je dit leest, misschien ben ik wel iets gezakt of meer waarschijnlijk gestegen.

 

Wellicht tot een keer op de golfbaan! Voor vragen kunt u altijd mailen naar rik.peters@decathlon.com

 

In mijn tas

Benieuwd wat er op dit moment in mijn tas zit?

–        Irons Inesis 7.0 (pw t/m I5) met een project X 5.5 steel shaft

–        Hybride Inesis 900 19 en 16 graden

–        Putter Inesis 900

–        Wedge Inesis 901 52 en 56 graden

–        Wedge Cleveland RTX 60 graden

–        Driver Titleist 910 D2 stiff

–        Golfbal Inesis soft 500