Fietstochten in Nederland: Genieten van je achtertuin

Fietsen - 20 April 2017

Je hoeft geen honderden kilometers te reizen om te vinden waar elk jaar tienduizenden vakantiegangers naar op zoek zijn. Nederland kent tientallen fantastische fietstochten. Wij vroegen jullie op Facebook om jouw favorieten. Van de dagjesmensen tot de competitieve renner: Deze vijf tochten vielen ons op, en  we stellen onze eigen tour aan je voor!

 

De Hel van het Noorden

De ruim 52 kilometer aan kasseistroken leverden de wielerklassieker ‘Parijs – Roubaix’ de bijnaam ‘Hel van het Noorden’ op. Geïnspireerd door die barre tocht organiseert CyclingXperience sinds dit jaar zijn eigen versie. Een tocht voor amateurs van ruim 120 kilometer in de onbekende stroken van de kop van Noord Holland. Extra mooi: Opbrengsten rond de tocht gingen dit jaar naar WarChild.

Rundje Koeberg

In de Heldense bossen bij Helden (Limburg) organiseert toerclub Everlo elke tweede zondag van de maand een fietstocht. Recreatieve fietsers en mountainbikers kunnen in groepsverband of alleen genieten van het mooie Limburgse landschap. Onder het motto ‘Inspannen, daarna ontspannen en ontmoeten’ biedt het ‘rundje’ een mix van recreëren en presteren. Meer informatie: www.rundjekoeberg.nl.

 

Flipjes Toertocht

De naam verklapt al een beetje waar deze tocht, beoordeeld met drie sterren door de Nederlandse Toer Fiets Unie, vertrekt. Vanuit Tiel gaat deze tocht door het prachtige rivierengebied en De Veluwe. Met afstanden van 45, 85, 115 en 165 kilometer biedt Flipjes Toertocht afstanden voor alle fietsers. Zoals ze zelf zeggen: Van de elektrische fiets tot de wielrenfiets: Iedereen is welkom!

Zwijndrecht – Zwijndrecht

Nog een tocht voor mensen die van een uitdaging houden. De historie van Zwijndrecht – Zwijndrecht gaat 35 jaar terug en ook deze rit heeft drie sterren van de NTFU. Met ruim 220 kilometers, verdeeld over vier etappen, is dit de langste tocht in dit rijtje. De tocht gaat grotendeels door het Brabantse land. Vooral in het Belgische deel van de rit komen toeschouwers massaal bijeen om deelnemers aan te moedigen. De 2017 editie komt eraan en inschrijven kan tot 20 mei!

 

Parkstad – Landgraaf

Één toertocht, speciaal voor de mountainbike, moest deze lijst halen. Parkstad – Landgraaf is momenteel de hoogst genoteerde tocht op mtbroutes.nl. De 437 hoogtemeters die deze tocht biedt, met een paar technische beklimmingen tussendoor, vindt je in Nederland alleen in Zuid-Limburg. Voor sommige lezers misschien een behoorlijk stuk rijden, maar zeker een aanrader!

Decathlon Cycle Tour Amsterdam

Deze tour wordt sinds 2011 georganiseerd en we zijn er trots op dat dit tegenwoordig onder de vlag van Decathlon gebeurt. In de regio van Amsterdam levert deze tour voor honderden recreatieve fietsers prachtige aangezichten op. Vier afstanden (50, 80, 110, 145 km) zorgen ervoor dat deze tocht voor iedereen is. Iets dat we bij Decathlon erg belangrijk vinden! Op 11 juni aanstaande vindt de zevende editie plaats. Inschrijvingen zijn geopend.