Fietsen in de winter: winterjacks

Fietsen - 24 October 2014
fietsen in de winter: winterjacks

Wanneer de temperatuur omlaag gaat, is het essentieel dat je tijdens het fietsen in de winter en het najaar goed geïsoleerd op pad gaat. De stof moet ademen maar tóch goed isoleren. Welk winterjack heb je nodig op de fiets?

Thermokleding
Een extra thermolaagje beschermt tegen de kou en houdt ondertussen de warmte van je lichaam tegen. Als het fris is en als je niet te vaak fietst, is het meest belangrijk dat je een lichtgewicht stof draagt. Het moet comfortabel zitten en fatsoenlijk kunnen ademen, maar uiteraard moet je het door de wind weer niet te koel hebben tijdens het fietsen.

fietsen in de winter: winterjacks

 

In koud winterweer of wanneer je vaker fietst is het belangrijk dat je fietsonderkleding draagt die toch lucht doorlaat. Het is essentieel dat je geen kou voelt wegens lucht die door de stof heen komt. Iets wat hiertegen helpt is de elastieken band aan de onderkant van je winterjack.

Stof moet ademen:
Als de stof lucht doorlaat, verdwijnt het zweet naar de buitenkant van je fietsjas. Hierdoor bouw je geen vocht op aan de binnenkant, waardoor je het tijdens het fietsen in de winter of najaar niet koud krijgt.

Strak:
Flexibele, strakke fietskleding houdt lucht tegen, wat juist sneller gebeurt met kleding die los zit. Stretchy kleding is in dit geval dus de beste keus.

Extra tips van ons fietsenmerk B’Twin:
“Afritsbare mouwen zijn handig als je niet zeker weet wat voor weer het onderweg wordt. Het is dus wel zo handig wanneer je de mouwen snel kunt losmaken tijdens een fietstocht. Zakken aan de achterkant zijn ideaal bij fietsjacks: je kunt drinken en sportvoeding meenemen zonder dat het in de weg zit.”