Decathlon Koningsspelen

Overige - 17 May 2016

Een sportief kinderfeest in Amsterdam Zuidoost Decathlon en de Koningsspelen!

In het hele land zijn basisscholen op de laatste schooldag voor Koningsdag in het oranje uitgedost. In 2013 werden de Koningsspelen voor het eerst gehouden ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn een gezamenlijk ontbijt en een sportdag, basisscholen mogen hier verder zelf invulling aan geven. Het doel van de Koningsspelen is om kinderen te laten zien hoe leuk het is om samen te sporten.

In Amsterdam Zuidoost vond dit jaar een speciale editie plaats. Dit evenement duurde maar liefst twee dagen, namelijk donderdag 21 april en vrijdag 22 april. Dit sportieve kinderfeest vond plaats op het Bijlmersportpark. Extra speciaal was de komst van onze koning en koningin! Decathlon heeft met veel plezier en trots mee geholpen aan de organisatie van deze Koningsspelen.

Basisschool de Polsstok is de motor achter de organisatie van dit evenement. Verdeeld over twee dagen was er een sport- en spelcircuit voor alle leerlingen van stichting Bijzonderwijs, voor de onderbouw op donderdag en de bovenbouw op vrijdag. Decathlon heeft geholpen bij de voorbereiding en organisatie van een aantal spelonderdelen. Tijdens de Koningsspelen waren er zowel medewerkers van de winkel als van het hoofdkantoor die hielpen als spelbegeleider. Touwtrekken, estafette, eierloop, troontje verwisselen, skippybalrace, springkussen, enzovoorts: de sportvelden van het Bijlmersportpark stonden vol met originele spellen. Een geweldig gezicht om zoveel kinderen samen en met veel plezier te zien sporten! Alle enthousiaste vrijwilligers liepen er daarnaast mooi en sportief bij dankzij shirts van Decathlon.

Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima maakte de vrijdag extra bijzonder. Zij begonnen de dag met een ontbijt bij de speciale school Drostenburg. Na het ontbijt heeft het koninklijk paar met de kinderen gesport. Maar niet voordat iedereen heeft meegedanst met het lied ‘Hupsakee’ van Kinderen voor Kinderen! Koning Willem-Alexander: “Het gaat niet om winnen, wel om samen bewegen”. En daar is Decathlon het helemaal mee eens. Decathlon wil sport toegankelijk maken voor iedereen. Daar hopen wij met de Koningsspelen weer aan te hebben bijgedragen!