Vier buikspieroefeningen van Domyos

Fitness - 12 June 2015
4 buikspieroefeningen

Ben je het zat om je buik in te trekken? Ons fitnessmerk Domoys geeft vier buikspieroefeningen waarmee je buikvet verdwijnt! Herhaal de oefeningen vijf keer om resultaat te boeken en doe ze drie keer per week. Tussen elke oefening pauzeer je dertig seconden en tussen elke serie twee minuten.

Oefening 1: de horizontale plank
Gebruikte spieren: De dwarse buikspieren.
Uitvoering van de buikspieroefeningen: Steun op je voorarmen en til je bekken op. Maak je onderrug rond door je buik- en bilspieren op te spannen en houd je twee benen strak gespannen.
Ademhaling: Houd gedurende de hele oefening een normale ademhaling aan.
Veiligheidstips: Houd je bekken goed in balans door de dij- en buikspieren samen te trekken tijdens de volledige oefening.
Frequentie: 3 keer 30 seconden met 30 seconden recuperatie. Het is aan te raden om bij deze en de volgende buikspieroefeningen een fitnessmatje te gebruiken.

Oefening 2 : de zijwaartse horizontale plank
Gebruikte spieren: de dwarse buikspieren, maar vooral de binnenste en buitenste schuine buikspieren.
Uitvoering van de buikspieroefeningen: ga op je zij liggen terwijl je op je elleboog en platte hand steunt. Til je bekken op en behoud die positie. Adem in en laat de spanning ter hoogte van je schouders verdwijnen. Maak een hoek van 90 graden tussen je bovenlichaam en je elleboog.
Ademhaling: Houd gedurende de hele oefening een normale ademhaling aan.
Veiligheidstips: Zoals bij de vorige oefening, zorg ervoor dat dij- en buikspieren goed samentrekken.
Frequentie: 3 keer 30 seconden met 30 seconden recuperatie.

4 buikspieroefeningen van Domyos

Oefening 3: zijwaartse buigingen
Gebruikte spieren: de schuine buikspieren.
Uitvoering van de buikspieroefeningen: Ga rechtop staan en zet je benen uit elkaar (ter hoogte van je bekken). Houd je armen boven je hoofd en zorg ervoor dat je handen elkaar raken. Buig je bovenlichaam geleidelijk naar één kant (zo ver mogelijk). Keer terug naar de beginpositie en doe hetzelfde in de andere richting.
Ademhaling: Adem uit wanneer je zijwaarts beweegt en adem in wanneer je terugkeert naar de beginpositie.
Veiligheidstips: Houd je rug goed recht en zorg ervoor dat je bovenlichaam tijdens de oefening niet naar voor of naar achter beweegt. Houd je bekken stabiel (roteren is uit den boze) en span je bilspieren gedurende de volledige oefening op.
Frequentie: 3 keer 30 seconden met 30 à 45 seconden recuperatie. Je kunt ook halters gebruiken om de oefening zwaarder te maken.

Oefening 4: benen optillen
Gebruikte spieren: De schuine buikspieren.
Uitvoering van de buikspieroefeningen: Ga op je rug liggen en breng je benen recht boven je lichaam. Plaats je armen naast je op de grond. Span je buikspieren op en beweeg je benen zachtjes en op een gecontroleerde manier richting de grond. Let erop dat je benen de grond nooit raken. Keer terug naar de beginpositie en herhaal de oefening.
Ademhaling: Adem in door je neus wanneer je je benen opwaarts beweegt en adem uit door je mond wanneer je je benen weer naar de grond brengt.
Veiligheidstips: Je rug moet tijdens de volledige oefening aan de grond ‘gekleefd’ zijn.
Frequentie: 25 keer.

Hoe doe jij je buikspieroefeningen?

Heb je andere tips voor beginners? Deel in de comments welke buikspieroefeningen voor jou het meest geschikt zijn!