Artengo Personal Coach: trainer aan de pols

Racketsport - 24 September 2014
Artengo-Personal-Coach-3

Het Decathlon-assortiment bevat talrijke innovaties, beschikbaar voor jou in de vorm van allerlei slimme en scherp geprijsde producten. Eén ervan is de Artengo Personal Coach: een horloge en een sensor voor op je tennisracket waarmee je jouw tennisprestaties kunt verbeteren.

Digitale trainer

Wie graag goed wil worden in de sport die hij of zij beoefent, heeft een coach nodig – toch? Als jij er ook zo over denkt, dan is deze innovatie, de Artengo Personal Coach, iets voor jou. Dit is een digitale trainer die speciaal voor tennissers is ontwikkeld.

Coach om je pols

De Artengo Personal Coach is er als horloge en als sensor. Het horloge draag je tijdens het tennissen en de sensor bevestig je aan je racket. Vervolgens, terwijl je speelt, vergaart het horloge en de sensor gegevens over je spel. Denk aan het aantal forehands, backhands en serves die je gespeeld hebt, je nauwkeurigheid, hoe vaak je de bal geraakt hebt met de sweet spot van je racket en nog veel meer informatie. Kortom, alle gegevens die belangrijk zijn voor een tennisser.

Artengo Personal Coach: game, set, match

De verzamelde data kun je direct aflezen op het horloge of na het tennissen, thuis op je computer of laptop. Ook aan de tennissers die graag een wedstrijdje spelen is gedacht: het horloge heeft een ‘Match Mode’ waarmee je de score kunt bijhouden en je prestaties kunt vergelijken met je tegenstander. Let wel: voor dat laatste moet je opponent ook een Artengo Personal Coach hebben.

De Artengo Personal Coach is er als horloge en als sensor

Tijd voor een uitdaging

Wie wel wat hulp kan gebruiken bij z’n tennistrainingen, is bij de Artengo Personal Coach ook aan het goede adres. Naast de Match Mode heeft het horloge ook een ‘Training Mode’. Hiermee kun je jezelf uitdagen door vooraf een aantal doelen (bijvoorbeeld een minimaal aantal backhands of een bepaalde nauwkeurigheid) in te stellen. Het horloge ‘moedigt’ je vervolgens aan om je doelen te behalen en op deze manier word je stap voor stap beter in je spel! Je kunt overigens zowel het horloge als de sensor los van elkaar gebruiken, dus je hoeft ze niet allebei aan te schaffen om van deze innovatie gebruik te kunnen maken. Vragen of tips over de Artengo Personal Coach? Laat het ons weten! We zitten uiteraard ook op Facebook en daar je kun ook terecht met vragen en tips.