Collega Anne zwemt mee met de Amsterdam City Swim

Zwemmen - 23 August 2018

Op zondag 9 september 2018 is de 7e editie van de Amsterdam City Swim. Dit zwemevenement in de Amsterdamse grachten probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Onze collega Anne Poortman zwemt dit jaar ook mee en we willen haar alvast super veel succes wensen! 

Even voorstellen

amsterdam city swim decathlon

Ik ben Anne Poortman, 23 jaar oud en doe dit jaar mee aan de ALS City Swim namens team Decathlon. Momenteel zit ik in de laatste fase van de opleiding Sport, Management en Ondernemen en loop mijn afstudeerstage op het hoofdkantoor van de Decathlon.

 

Naast afstuderen ben ik fanatiek hockeyster, surf ik regelmatig en volg ik de opleiding tot outdoor instructeur.

 

WaaroM wil ik mee doen aan de amsterdam city swim?

Een aantal jaar geleden is de vader van een goede vriend van mij overleden aan de ziekte ALS. Helaas hoor ik nog veel te vaak dat mensen overlijden aan deze ziekte, hier zou ik graag iets aan willen doen. Op deze manier wil ik mijn steentje bij dragen aan het onderzoek naar de ziekte ALS.

Ik ben van mening dat ik veel mensen kan overtuigen om dit event te steunen en ik hoop zo veel mogelijk geld op te halen, via verschillende kanalen.

Mega toffe ervaring!

 

Zwemmen tegen ALS

De voornaamste reden dat ik deelneem aan de ALS cityswim is natuurlijk het tegengaan van de ziekte ALS. Door een steentje bij te kunnen dragen aan het onderzoek naar ALS zwem ik met liefde 2,2 kilometer door de grachten van Amsterdam.

 

Om daadwerkelijk een steentje bij te kunnen dragen aan het onderzoek heb ik voor mijzelf het streef bedrag gesteld van 1000 euro. Dit bedrag wil ik voornamelijk ophalen onder vrienden/familie en kennissen.

 

De juiste voorbereiding

Om zonder kleerscheuren de 2,2 kilometer te surviven lig ik gemiddeld twee keer per week in het zwembad om op deze manier top fit aan de start te verschijnen! Ik heb er onwijs veel zin in en kan niet wachten tot 9 september!!